17/12/2022 17/12/2022 Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγεντίου Επισκόπου Αιθιοπίας, στην Αδδίς Αμπάμπα, εορτάσθηκε σήμερα η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτη Δανιήλ και του εν Αγίοις Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω. Ιερούργησε ο εορτάζων τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, μετά του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και του Οσιολ. Διακόνου κ....
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 21:54

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγεντίου Επισκόπου Αιθιοπίας, στην Αδδίς Αμπάμπα, εορτάσθηκε σήμερα η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτη Δανιήλ και του εν Αγίοις Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω.

Ιερούργησε ο εορτάζων τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, μετά του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και του Οσιολ. Διακόνου κ. Αιδεσίου Μukeke.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή των εορταζομένων Αγίων και στις αρετές που τους κοσμούσαν, ευχαρίστησε δε τους προσελθόντας στην Θεία Λειτουργία επικαλούμενος τις πρεσβείες των Αγίων προς όλους.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε κέρασμα προς τους παρευρισκόμενους, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ο Σεβασμιώτατος υποδέχονταν μέλη της Ελληνικής Πρεσβείας, της Ελληνικής Παροικίας και λοιπούς πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να του ευχηθούν.

Εκ της Ελληνικής Πρεσβείας προσήλθε η Επιτετραμμένη κα. Βέρα Μαρκοπούλου, η οποία μετέφερε προς τον Σεβασμιώτατο τις εόρτιες ευχές της Πρέσβειρας κας Άννας Φάρρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων