28/07/2023 30/07/2023 Στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας ετελέσθη το πρωί της 27ης Ιουλίου 2023 Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα,  Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας...
28 Ιουλίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2023 - 10:22

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυκράτιδος Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυκράτιδος Παντελεήμονος

Στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας ετελέσθη το πρωί της 27ης Ιουλίου 2023 Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα,  Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’. Επίσης, συμπροσευχήθηκαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ.Γερμανός, Προϊστάμενος της πολυαιωνίου Ι.Μονής με τους Πανοσιολογιώτατους Πατέρες, κληρικοί της Ι.Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας και ευσεβείς χριστιανοί.

Προσφωνών τον άγοντα τα ονομαστήριά του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονα, ο σεπτός Προκαθήμενος του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου εξεδήλωσε τα πατρικά αισθήματα του προς αυτόν, ως και την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για την επί 18 συναπτά έτη αφοσιωμένη διακονία του, ενώ επήνεσε τους γονείς του λέγοντας: «Ευχαριστώ, αγαπημένε μου υιέ, τους καλούς και σεμνούς γονείς σου, τον κ.Ανδρέα και την κα.Ευαγγελία, οι οποίοι σε αφιέρωσαν στην Εκκλησία. Πάντοτε προσεύχομαι γι’ αυτούς, όπως και εκείνοι προσεύχονται ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης της Τήνου για όλους εμάς, που αφήσαμε την πατρίδα μας, τις οικογένειες μας και τους φίλους μας, για να ανακουφίσουμε τον πόνο του πάσχοντος συνανθρώπου της Αφρικής και να του προσφέρουμε το Φως του Χριστού, εάν το επιθυμεί».

Αντιφωνών ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο για την άπλετη αγάπη με την οποία περιβάλλει την ελαχιστότητά του, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, αλλά και «το ειλικρινές φωτεινό χαμόγελο ενθαρρύνσεως και αισιοδοξίας, το οποίο ποτέ δεν λείπει από το γλυκύ Σας πρόσωπο», ως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε εόρτιος σύναξη στο Αρχονταρίκι της Μονής, με γλυκίσματα που προσέφερε με αγάπη η Ερίτιμος κα Αλίκη Αντωνίου, ιδιοκτήτρια του ιστορικού ελληνικού ζαχαροπλαστείου «DELICE”, προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων