09/01/2021 09/01/2021 Ο π. Ερμόλαος Ιατρού είναι ιεραπόστολος στο Μαλάουι όπου διακονεί με μεγάλη επιτυχία από το 2008. Διαβάστε την επιστολή του, υπό τον τίτλο “Ιεραποστολικά Οικόπεδα”, όπως αυτή δημοσιεύτηκε προσφάτως απο την Αδελφότητα Εξωτερικής Ορθοδόξου Ιεραποστολής. “Στην Dodoma δεν υπάρχει ούτε ένας Ορθόδοξος ναός. Από τον πρώτο καιρό, μια από τις κυριότερες επιδιώξεις μας ήταν να βρούμε...
09 Ιανουαρίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 17:23

Τα θαύματα στην Dodoma και η γνωριμία με τον κ. Υπουργό

Διαδώστε:
Τα θαύματα στην Dodoma και η γνωριμία με τον κ. Υπουργό

Ο π. Ερμόλαος Ιατρού είναι ιεραπόστολος στο Μαλάουι όπου διακονεί με μεγάλη επιτυχία από το 2008. Διαβάστε την επιστολή του, υπό τον τίτλο “Ιεραποστολικά Οικόπεδα”, όπως αυτή δημοσιεύτηκε προσφάτως απο την Αδελφότητα Εξωτερικής Ορθοδόξου Ιεραποστολής. “Στην Dodoma δεν υπάρχει ούτε ένας Ορθόδοξος ναός. Από τον πρώτο καιρό, μια από τις κυριότερες επιδιώξεις μας ήταν να βρούμε ένα καλό οικόπεδο για να χτίσουμε το ιεραποστολικό μας κέντρο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί υπάρχουν ελάχιστα και πανάκριβα οικόπεδα. Μα το θαύμα έγινε και θα θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, ώστε όλοι μαζί να δοξάσουμε ολόκαρδα τον Τριαδικό μας Θεό” αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο, κάνει λόγο για μία γνωριμία που ήρθε εξ ουρανού: “Μα θα ήθελα να σας μιλήσω και για το 2ο μεγάλο θαύμα, που ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Όπως προείπαμε είναι αδύνατον πια να βρεθεί οικόπεδο στην καρδιά της πρωτεύουσας, δηλαδή ακριβώς στο κέντρο της. Κι όμως, κι αυτό μας το χάρισε ο Θεός. Γνωριστήκαμε με τον υπουργό της Χώρας, που είναι ένας καλός άνθρωπος και ήθελε να μας βοηθήσει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω.

Σας γράφουμε από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό κλιμάκιο της Dodoma στην Τανζανία. Με την ευχή του επισκόπου μας κ. Αγαθονίκου, εδώ και λίγο καιρό, τοποθετηθήκαμε στην πόλη Dodoma, η οποία είναι η πρωτεύουσα του κράτους, με σκοπό να ιδρυθεί και εδώ εκκλησία και να εξαπλωθεί η πίστη μας και σε αυτό το σημείο της γης. Η χαρά μας είναι μεγάλη που σας γράφουμε, διότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, διακρίνουμε καθαρά το χέρι του Θεού. Βλέπουμε ότι είναι θέλημά Του, να γίνει αυτό το έργο και εδώ. Πάντα ο πονηρός βάζει την ουρά του για να μας χαλάσει τα σχέδια, μα ο Κύριός μας δεν του επιτρέπει για πολύ να μας ενοχλεί, και έτσι σιγά-σιγά μεγαλώνει η ιεραποστολή μας.

Στην Dodoma δεν υπάρχει ούτε ένας Ορθόδοξος ναός. Από τον πρώτο καιρό, μια από τις κυριότερες επιδιώξεις μας ήταν να βρούμε ένα καλό οικόπεδο για να χτίσουμε το ιεραποστολικό μας κέντρο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί υπάρχουν ελάχιστα και πανάκριβα οικόπεδα. Μα το θαύμα έγινε και θα θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, ώστε όλοι μαζί να δοξάσουμε ολόκαρδα τον Τριαδικό μας Θεό.

Αναζητούμε με αγωνία με το αυτοκίνητο, μαζί με τον Έλληνα μόνιμο κάτοικο της Τανζανίας, κ. Νίκo Μαμάκo. Βρήκαμε λοιπόν μαζί το πρώτο οικόπεδο, το οποίο είναι 8 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης (περίπου στην προέκτασή της). Το οικόπεδο είναι μεγάλο και κεντρικότατο, πάνω στον ασφαλτόδρομο και υπάρχει μάλιστα μέσα σ΄ αυτό ένα ύψωμα. Μόλις το είδαμε, ξέραμε ότι αυτό είναι για μας. Ο Νίκος υποσχέθηκε να χτίσει μόνος του πάνω στην κορυφή του έναν μεγάλο σταυρό με φωτισμό, για να λάμπει το βράδυ. Αυτό ήταν. Έτσι αμέσως αφού το ελέγξαμε στο κτηματολόγιο, δώσαμε μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε 2 μήνες περίπου. Το παράξενο είναι, αδελφοί μου, ότι εμείς δεν είχαμε παρά μόνο την προκαταβολή, και τώρα με βαθιά ελπίδα στον Θεό προσευχόμαστε να βρεθεί ένας καλός Χριστιανός να μας βοηθήσει. Είμαστε σίγουροι γι αυτό, γιατί η αγάπη Του είναι άπειρη και πάντα ευλογεί. Αυτό το είχαμε ζήσει και στο Μαλάουι όταν υπηρετούσαμε την ιεραποστολή εκεί. Πάντα ζούσαμε ένα θαύμα. Το καλό επίσης είναι ότι αυτό το οικόπεδο έχει ήδη δύο σπίτια χτισμένα μέσα και το αγοράζουμε με αυτά. Έτσι ελπίζω σύντομα να ξενοικιάσουμε το σπίτι που έχουμε και να μεταφερθούμε γρήγορα στο δικό μας μέρος, ώστε να ξεκινήσουμε επιτέλους και τις ιεραποστολικές εξορμήσεις στα χωριά.

Μα θα ήθελα να σας μιλήσω και για το 2ο μεγάλο θαύμα, που ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Όπως προείπαμε είναι αδύνατον πια να βρεθεί οικόπεδο στην καρδιά της πρωτεύουσας, δηλαδή ακριβώς στο κέντρο της. Κι όμως, κι αυτό μας το χάρισε ο Θεός. Γνωριστήκαμε με τον υπουργό της Χώρας, που είναι ένας καλός άνθρωπος και ήθελε να μας βοηθήσει. Του εξηγήσαμε για την πίστη μας και για το έργο που έως τώρα επιτελείται στην Τανζανία από τους 3 επισκόπους μας εδώ και 15 χρόνια. Θαύμασε και χάρηκε πολύ. Του κάναμε δώρο Ορθόδοξα βιβλία στα αγγλικά και του μιλήσαμε για τη Μητέρα Εκκλησία, την αγία Ορθοδοξία που είναι η μόνη Αλήθεια. Προσευχόμαστε για τη ψυχή του, να τον φωτίσει ο Θεός να καταλάβει και να πιστέψει. Έχει καλή καρδιά και γι’ αυτό τον παρακαλέσαμε να ενεργήσει και να μας δώσει ένα οικόπεδο μικρό, αλλά στην καρδιά της πρωτεύουσας, ίσα-ίσα να μπορούμε να χτίσουμε έναν ιερό ναό και ένα σπίτι για τον ιερέα μας. Και μας το βρήκε. Σε δύο μήνες θα κάνουμε τα χαρτιά και θα είναι δικό μας και μετά θα ψάχνουμε δωρητή να μας χτίσει εκεί έναν ι. ναό. Αν δεν είναι αυτό θαύμα, τότε τι είναι, αδελφοί μου; Πώς να μη συγκινηθούμε και να μην κλάψουμε από ευγνωμοσύνη και πώς να μην ξεχειλίσει η καρδιά μας με δοξολογία και ευχαριστία προς τον πολυαγαπημένο Ιησού μας! Και ευελπιστούμε ο Θεός να μας χαρίσει και ένα τρίτο θαύμα: μια εκκλησία μέσα στην πανεπιστημιούπολη της Ντοντόμας με τους εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές.

Τώρα τα Χριστούγεννα, αγαπητοί μου αδελφοί, ας φροντίσουμε να γεννηθεί ο Χριστός μας και στις δικές μας καρδιές. Αμήν!

π. Ερμόλαος Ιατρού

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων