06/01/2023 06/01/2023 Την 5η Ιανουαρίου 2022  ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, του Μ.Εσπερινού και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Κατά την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων η Α.Θ.Μ. προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μ.Αγιασμού, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:08

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Την 5η Ιανουαρίου 2022  ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, του Μ.Εσπερινού και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Κατά την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων η Α.Θ.Μ. προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μ.Αγιασμού, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Ι.Συνόδου και Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ως και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμιάθεως κ.Γερμανού, Προϊσταμένου της προειρημένης Πατριαρχικής Μονής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Μεγάλης Πόλεως, παρουσία του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Κοτσιώνη Αθανασίου, εκπροσώπων της χώρας, της Ελληνικής Κοινότητος, της Κυπριακής Αδελφότητος, ελληνικών συλλόγων και φορέων και πλήθους χριστιανών.

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης, ο ιερός κλήρος,  οι αρχές και οι πιστοί μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (Ε.Ν.Ο.Α.), όπου ἐλαβε χώρα η τελετή του αγιασμού των υδάτων. Πέντε ελληνόπουλα έπεσαν στα παγωμένα νερά της θαλάσσης για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Προς αυτά ο Μακαριώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα και ευλογίες.

Εν συνεχεία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου. Στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη την Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Α. κα. Λιλίκα Θλιβίτου και τα μέλη του ΔΣ για την πολυσχιδή δράση τους, ανεφέρθη στην συνύπαρξη των χωρών της ανατολικής Μεσογείου και την επιτακτική ανάγκη της επικράτησης της ειρηνικής γειτονίας, της αλληλεγγύης και της αρμονικής συνεργασίας, υπογραμμίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση  ότι «η Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει η θάλασσα που πάντοτε θα ενώνει τους λαούς γύρω της σε μία διαλογική και εποικοδομητική συνύπαρξη. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως “υδάτινο τείχος” διαίρεσης και απομονώσεως μεταξύ τους». Ακολούθησε παράθεση εορτίου δεξιώσεως προς τιμήν  του Πατριάρχου, των αρχών και όλων των παρισταμένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων