07/01/2024 07/01/2024 Η παράδοση της Εκκλησίας μας θέλει την ημέρα των Θεοφανείων, που γιορτάζουμε την Βάπτιση του Κυρίου, να γίνονται βαπτίσεις των κατηχουμένων. Από τον φωτισμό των νεοφωτίστων, αλλά και από τις φωτεινές λαμπάδες που κρατούσαν, η γιορτή ονομάσθηκε και Φώτα. Και στην Ιεραποστολική Επισκοπή Μπουκόμπας την ημέρα των Θεοφανείων βαπτίσθηκαν 60 νεοφώστιστοι στην Ισέρα της Σινυάγκας....
07 Ιανουαρίου, 2024 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 16:16

Τα Θεοφάνεια στην Μπουκόμπα με 60 βαπτίσεις

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια στην Μπουκόμπα με 60 βαπτίσεις

Η παράδοση της Εκκλησίας μας θέλει την ημέρα των Θεοφανείων, που γιορτάζουμε την Βάπτιση του Κυρίου, να γίνονται βαπτίσεις των κατηχουμένων.

Από τον φωτισμό των νεοφωτίστων, αλλά και από τις φωτεινές λαμπάδες που κρατούσαν, η γιορτή ονομάσθηκε και Φώτα. Και στην Ιεραποστολική Επισκοπή Μπουκόμπας την ημέρα των Θεοφανείων βαπτίσθηκαν 60 νεοφώστιστοι στην Ισέρα της Σινυάγκας.

Το πρωί έγινε σε ένα πρόχειρο ναό η Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφ. Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου και συμπαρισταμένων του π. Ιωακείμ Mponto και του νέου διακόνου Νεκτάριου Kiiza.

Η Σινυάγκα είναι μια από τις 8 Περιφέρειες που περιλαμβάνονται στην Δυτική Τανζανία που έχει την πνευματική ευθύνη η Επισκοπή Μπουκόμπας με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου.

Είναι η πρώτη φορά που έρχεται η Ορθοδοξία στην περιφέρεια της Σινυάγκας και είναι οι πρώτες βαπτίσεις που έγιναν μετά από ιεραποστολική εργασία του π. Ιωακείμ Mponto.

Η ιεραποστολή συνεχίζεται και μέσα στην Σινυάγκα, οπότε όταν θα είναι έτοιμοι οι κατηχούμενοι θα δημιουργηθεί και νέα Ενορία μέσα στην πόλη, με την βοήθεια του Κυρίου. Η νέα Ενορία αφιερώθηκε στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ημέρα που ιδρύθηκε 12/7 το καλοκαίρι του 2023.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων