06/01/2022 06/01/2022 Με την έλευση του νέου χρόνου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ευχήθηκε η ειρήνη να επέλθει παντού, οι θάλασσες να είναι πάντα γαλάζιες, ειρηνικές και ασφαλής. Σήμερα, με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σας θυμίζει την αποστολή που είχε κάνει στην Αλεξάνδρεια πριν η πανδημία του κορωνοϊού...
06 Ιανουαρίου, 2022 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2022 - 8:34

Τα Θεοφάνεια του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Αλεξάνδρεια

Με την έλευση του νέου χρόνου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ευχήθηκε η ειρήνη να επέλθει παντού, οι θάλασσες να είναι πάντα γαλάζιες, ειρηνικές και ασφαλής.

Σήμερα, με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σας θυμίζει την αποστολή που είχε κάνει στην Αλεξάνδρεια πριν η πανδημία του κορωνοϊού επισκιάσει τα πάντα. Η αποστολή της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη έγινε σε μία περίοδο που η Λιβύη έβραζε, τα κράτη συνεδριάζουν για τις επόμενες κινήσεις τους και η παγκόσμια Ειρήνη κινδυνεύει. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μεσόγειο Θάλασσα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας είχε ιδιαίτερη σημασία.

“Το ωραιότερο δώρο που έκανες Κύριε είναι αυτός ο πλανήτης που εμείς δεν σεβόμαστε. Διακηρύξτε παντού ότι η Ελλάδα μας ζει, το Πατριαρχείο μας ευλογεί, ο κόσμος αναμένει την ειρήνη” είπε, μεταξύ άλλων, και εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια της σημερινής Πατριαρχικής Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Αποστολή Αλεξάνδρεια: Μαρία Γιαχνάκη

Φωτογραφίες: Βίντεο: Μανώλης Δημελλάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων