15/01/2021 15/01/2021 Με αφορμή το άνοιγμα του σχολείου της Ιεραποστολής Μπουκόμπας Τανζανίας με την επωνυμία «Άγιος Σωσθένης» ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος της περιοχής, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ξεκίνησε χθες άλλη μια ιεραποστολική περιοδεία, στο Ρουμπάλε, όπου τέλεσε και τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, μετέβη στο σχολείο, όπου έγινε ο αγιασμός για την έναρξη του...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 11:04

Τανζανία: Αγιασμός στο σχολείο «Άγιος Σωσθένης»

Διαδώστε:
Τανζανία: Αγιασμός στο σχολείο «Άγιος Σωσθένης»

Με αφορμή το άνοιγμα του σχολείου της Ιεραποστολής Μπουκόμπας Τανζανίας με την επωνυμία «Άγιος Σωσθένης» ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος της περιοχής, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ξεκίνησε χθες άλλη μια ιεραποστολική περιοδεία, στο Ρουμπάλε, όπου τέλεσε και τη Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια, μετέβη στο σχολείο, όπου έγινε ο αγιασμός για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους. Παρόντες ήταν τέσσερεις Ιερείς: ο π. Παύλος, ο π. Ιερώνυμος, ο π. Παύλος και π. Μάρκος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τζόστο ουν Μουζούγκου, οι καθηγητές και οι μαθητές.

Ο π. Χρυσόστομος κάλεσε τους μαθητές «να παραμείνουν νέοι, για να έχουν οι μεγάλοι παράδειγμα και να υπάρχει ελπίδα, αφού ο Χριστός ζήτησε από τους μεγάλους να παραμείνουν παιδιά».

Έπειτα, έφαγε μαζί με τα παιδιά και τους καθηγητές το μεσημεριανό, που ήταν προσφορά φίλων της Ιεραποστολής από την Λάρισα. Ακολούθως, πραγματοποίησε συνάντηση με τους καθηγητές, οι οποίοι του παρουσίασαν τα ζητήματα του Σχολείου και ζήτησαν βοήθεια από την Επισκοπή.

Οι άνθρωποι της Ιεραποστολής, μαζί με τον π. Χρυσόστομο, εγκαταστάθηκαν στο σχολείο και παρακολούθησαν από κοντά τη ζωή εκεί. Έχοντας βάση το Σχολείο, τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, θα επισκεφθούν τις γύρω Ενορίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων