26/04/2023 26/04/2023 Η ημέρα της γιορτής του Αποστόλου Μάρκου ήταν η μέρα συνάντησης του Επισκόπου Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου, με τους επισκόπους των Ρωμαιοκαθολικών και Λουθηρανών. Την συνάντηση φιλοξένησε ο Επίσκοπος των Λουθηρανών στην έδρα του και ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος συνοδευόταν από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παύλος Kagoma, τον Αρχιερατικο Επίτροπο Μουάνζας π. Θεόδωρο Kayiugi, Θεολόγο...
26 Απριλίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2023 - 12:01

Τανζανία: Ανάγκη ενότητας των χριστιανών ως ασπίδα στην απειλή του Ισλάμ

Διαδώστε:
Τανζανία: Ανάγκη ενότητας των χριστιανών ως ασπίδα στην απειλή του Ισλάμ

Η ημέρα της γιορτής του Αποστόλου Μάρκου ήταν η μέρα συνάντησης του Επισκόπου Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου, με τους επισκόπους των Ρωμαιοκαθολικών και Λουθηρανών.

Την συνάντηση φιλοξένησε ο Επίσκοπος των Λουθηρανών στην έδρα του και ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος συνοδευόταν από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παύλος Kagoma, τον Αρχιερατικο Επίτροπο Μουάνζας π. Θεόδωρο Kayiugi, Θεολόγο ελληνομαθή, και τον π. Σπυρίδωνας Kaizilege εφημέριο Μπουκόμπας.

Ήταν μια συνάντησης γνωριμίας, αφού πολλές φορές συναντιούνται στις κοινές εκδηλώσεις του Κράτους. Η Πολιτεία της Τανζανίας ζητά κοινωνική ειρήνη μέσα σε μια πολυθρησκευτική κοινωνία. Τονίσθηκε η ανάγκη ενότητας των χριστιανών, σαν ασπίδα στην απειλή του Ισλάμ, που είναι το 40% της Τανζανίας.

Η αντιχριστιανική εισβολή στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Για το περιεχόμενο της συζήτησης σε ανακοίνωση της η Επισκοπή Μπουκόμπας αναφέρει: “Οι αλλόδοξοι επίσκοποι ζήτησαν πληροφορίες για το θέμα της εισβολής των Ρώσων στην Αφρική. Καταδίκασαν την απάνθρωπη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τόνισαν την συμπαράσταση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που υφίσταται την αντιχριστιανική εισβολή του Πατριαρχείου της Μόσχας. Αναγέρθηκε ο κίνδυνος των εμφυλίων πολέμων στους λαούς της Αφρικής, που πρέπει να αποφευχθούν πάσει θυσία. Καταγγέλθηκε η ανάμειξη της Ρωσίας και άλλων ξένων δυνάμεων στον εμφύλιο πόλεμο, που γίνεται στο Σουδάν και θέλουν να ληστευόσουν τον πλούτο της Αφρικής. Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας στους παρόντες δώρισε μια εικόνα του Απ. Μάρκου, ευλογία του Μακ. Πατριάρχου μας κ. Θεοδωρου και την Ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αγγλική γλώσσα”.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε διάφορα επίπεδα και με την συμμετοχή και άλλων στελεχών. Έτσι οι Επίσκοποι θα δίνουν το παράδειγμα στο λαό για ειρηνική συνύπαρξη, αφού «ο Χριστός έστιν η ειρήνη ημών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων