16/11/2021 16/11/2021 «Η επίσκεψη σε διαλυμένες Ενορίες και η επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων Ναών στην Τανζανία με τη χάρη του Θεού και τις προσευχές των πιστών συνεχίζεται», όπως ενημερώνει το ποίμνιο ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Την Κυριακή ήταν στο πρόγραμμα η επίσκεψη και επαναλειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Αντίπα στο Κισόγκο. «Υπάρχουν πολλοί...
16 Νοεμβρίου, 2021 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2021 - 15:11

Τανζανία: Άνοιξε εγκαταλελειμμένος ναός του Αγίου Αντίπα

Διαδώστε:
Τανζανία: Άνοιξε εγκαταλελειμμένος ναός του Αγίου Αντίπα

«Η επίσκεψη σε διαλυμένες Ενορίες και η επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων Ναών στην Τανζανία με τη χάρη του Θεού και τις προσευχές των πιστών συνεχίζεται», όπως ενημερώνει το ποίμνιο ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης.

Την Κυριακή ήταν στο πρόγραμμα η επίσκεψη και επαναλειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Αντίπα στο Κισόγκο. «Υπάρχουν πολλοί χριστιανοί, αλλά έχουν φύγει σε άλλες εκκλησίες», ενημέρωσε τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο ο Κατηχητής, αναφερόμενος στην κατάσταση της Ενορίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε εν μέσω θυέλλης και καταρρακτώδους βροχής, οι χριστιανοί συναντήθηκαν και συζήτησαν για την καλύτερη λειτουργία της Ενορίας. Μάλιστα, ανατέθηκε στον ευλαβέστατο εφημέριο π. Φιλόθεο να λειτουργεί τακτικά και έγινε έκκληση στο ποίμνιο να ενημερώσουν και τους πιο απομακρυσμένους χριστιανούς, ώστε να επανασυνδεθούν με την Ορθοδοξία Εκκλησία.

Στο μεταξύ, την ίδια ημέρα κατέφθασαν ενισχύσεις στην Ιεραποστολή. Αφίχθησαν στην Τανζανία ο ιερομόναχος π. Δαμασκηνός Βολιώτης από τη Φλώρινα και ο χειρουργός γιατρός Γιάννης Κακαδέλλης από τη Μυτιλήνη. Η άφιξη των δύο έφερε μεγάλη χαρά στην Επισκοπή Μπουκόμπας. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε η αδελφή Παρασκευή και ο θεολόγος Γιάννης Τούμπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων