01/09/2020 01/09/2020 Οι πανδημίες, οι αρρώστιες, η πείνα και η φτώχεια δεν είναι μια άγνωστη εικόνα για την Αφρική και ο νέος κορωνοϊός έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναδεικνύεται μέγας στυλοβάτης των κοινωνιών αυτών, με τους Ιερείς να αναλαμβάνουν ένα πραγματικά δύσκολο έργο. Στην Τανζανία, μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, η...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 8:01

Τανζανία: Εμβολιασμοί από την Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Τανζανία: Εμβολιασμοί από την Ορθόδοξη Εκκλησία

Οι πανδημίες, οι αρρώστιες, η πείνα και η φτώχεια δεν είναι μια άγνωστη εικόνα για την Αφρική και ο νέος κορωνοϊός έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναδεικνύεται μέγας στυλοβάτης των κοινωνιών αυτών, με τους Ιερείς να αναλαμβάνουν ένα πραγματικά δύσκολο έργο. Στην Τανζανία, μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, η ελληνορθόδοξη Ιεραποστολή, έχει συμβάλει σημαντικά στην μείωση της θνησιμότητας, μέσω προγραμμάτων για τη παροχή πόσιμου νερού, αλλά και μαζικών εμβολιασμών.

Όπως ενημερώνει ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Τανζανίας κ. Δημήτριος ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των πρώτων 1200 παιδιών.
Προ ημερών, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε δημόσια ευχαριστήρια στους δωρητές της Ιεραποστολής για την μεγάλη προσφορά τους:
“Θέλω να ευχαριστήσω για το περίσσευμα της καρδιάς σας για τα εμβόλια, εύχομαι αυτά τα 2.000 παιδιά που θα σωθούν από τον θάνατο, να ομολογήσουν μπροστά στο θρόνο του Θεού, την ώρα της κρίσεως, για τους σωτήρες τους, εσάς!!! Ήδη δόξα τω Θεώ τα εμβόλια αγοράσθηκαν και ξεκινά ο εμβολιασμός!!!” έγραψε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων