11/05/2023 11/05/2023 Ο μοναδικός Ναός στον κόσμο, του Αποστόλου Σίμωνος, γιόρτασε για πρώτη φορά στην ομώνυμη Ενορία της Ομουκιραμα του Καραγκουε Τανζανίας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος. Συμμετείχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καράγκουε π. Καλλίνικος μαζί με όμορους ιερείς και ο εορτάζων π. Σιμων. Οι πιστοί γιόρτασαν με χαρά μεγάλη τη γιορτή του...
11 Μαΐου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 11:25

Τανζανία: Εόρτασε για πρώτη φορά ο μοναδικός στον κόσμο Ναός του Αποστόλου Σίμωνος

Διαδώστε:
Τανζανία: Εόρτασε για πρώτη φορά ο μοναδικός στον κόσμο Ναός του Αποστόλου Σίμωνος

Ο μοναδικός Ναός στον κόσμο, του Αποστόλου Σίμωνος, γιόρτασε για πρώτη φορά στην ομώνυμη Ενορία της Ομουκιραμα του Καραγκουε Τανζανίας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος. Συμμετείχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καράγκουε π. Καλλίνικος μαζί με όμορους ιερείς και ο εορτάζων π. Σιμων.

Οι πιστοί γιόρτασαν με χαρά μεγάλη τη γιορτή του Αποστόλου της Αφρικής Σίμωνος, που μαζί με τον Απόστολο Ναθαναήλ κήρυξαν στην Αφρική και έφθασαν στη Μαυριτανία. Ο Απόστολος Ναθαναήλ μαρτύρησε με σταυρικό θάνατο, ο δε Απόστολος Σίμων συνέχισε την Ιεραποστολή στην Αγγλία.

Ως γνωστόν στο γάμο της Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, γαμπρός ήταν ο Σίμων ο και Κανανίτης και κουμπάρος ο Απόστολος Ναθαναήλ.

Ο Επίσκοπος στο κήρυγμα του παρουσίασε την μορφή του Αγίου Αποστόλου Σίμωνος και ιδιαίτερα την ιεραποστολική του δράση στην Αφρική. Ζήτησε από τους πιστούς να τιμούν τον Άγιο τους, μιμούμενοι τον ζήλο του, δηλαδή τη θερμή αγάπη του προς τον Χριστό, αλλά και το ιεραποστολικό έργο προς τους αγνοούντας τον Χριστό και την Ορθοδοξία.

Μαζί γιόρτασε και ο νέος ιερέας π. Σίμων, ο οποίος χειροτονήθηκε, το Σαββατο 6 Μαϊου διάκονος στο Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μπουσαγκάρο και την Κυριακή 7 Μαϊου πρεσβύτερος στο Ναό Τιμίου Σταυρού Ρουενκόρογκο, όπου και έλαβε το νέο Αποστολικό όνομα Σίμων. Χθες γιόρτασε και εκείνος για πρώτη φορά στον πρώτο Ναό του Αγίου Σίμωνος. Οι χριστιανοί του ευχήθηκαν να μοιάσει με τον Άγιο του και να τον προστατεύει.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κοινή Τράπεζα και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια υπό τον ρυθμό του παραδοσιακού τυμπάνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων