04/04/2022 05/04/2022 Με τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου B’ και μετά από 15 χρόνια μοναχικής δοκιμασίας και ποικίλων δοκιμασιών, ο αδελφός Χρυσόστομος έγινε Ρασοφόρος μοναχός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καάγκυα της Τανζανίας. Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 ο δοκιμασμένος Δημήτριος έλαβε το ευλογημένο ράσο και το όνομα «Χρυσόστομος». Τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία...
04 Απριλίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 0:15

Τανζανία: Μετά από 15 χρόνια δοκιμασιών έλαβε το ευλογημένο ράσο

Διαδώστε:
Τανζανία: Μετά από 15 χρόνια δοκιμασιών έλαβε το ευλογημένο ράσο

Με τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου B’ και μετά από 15 χρόνια μοναχικής δοκιμασίας και ποικίλων δοκιμασιών, ο αδελφός Χρυσόστομος έγινε Ρασοφόρος μοναχός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καάγκυα της Τανζανίας.

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 ο δοκιμασμένος Δημήτριος έλαβε το ευλογημένο ράσο και το όνομα «Χρυσόστομος». Τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο με συλλειτουργό τον π. Σπυρίδωνα εφημέριο των Ενοριών της περιοχής Μπουγκάμπο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία της Ρασοφορίας εν μέσω κατάνυξης, συγκίνησης και θερμής προσευχής, υπέρ του νέου στρατιώτη του Ιησού Χριστού Χρυσοστόμου μοναχού. Παρόντες οι περιχαρείς νέοι χριστιανοί των γύρω Ενοριών και η Αδελφή Παρασκευή με την συνοδεία της, την δόκιμη Ασέρα, την Σοφία με την Πολυδώρα και η άξια συνεργάτης κα Γεωργία Καραγιάννη.

Τους ύμνους απέδωσαν ομάδα ιεροσπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ».

Ο δόκιμος Δημήτριος κατάγεται από την περιοχή της Ικίμπα, έγινε Ορθόδοξος πριν 21 χρόνια και σπούδασε μαθηματικός στο Νταρ Ες Σα λαμ. Πριν 15 χρόνια εγκαταστάθηκε στο Μοναστήρι με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζας κ. Ιερωνύμου και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια πλήρης στερήσεων αγωνιζόμενος στην ασκητική ζωή.

Το 2019 ο Θεοφιλέστατος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος έδειξε ενδιαφέρον και τον φρόντισε με αγάπη. Το 2020, με τη χάρη του Θεού, στην Μπουκόμπα, ανέλαβε ο π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης την περίφραξη της Μονής και την μεταφορά των αιγοπροβάτων, που βρίσκονταν στο προαύλιο της Επισκοπής, τα οποία ανέλαβε να συντητρεί ο δοκ. Δημήτριος. Σε συνεργασία με τον δοκ. Δημήτριο διαμορφώθηκε το Παρεκκλήσιο μέσα στο κελλιά, όπου γίνονται οι Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες. Ο δοκ. Δημήτριος έδειξε ιδιαίτερο Ιεραποστολικό έργο και κατήχησε στην Αγία Ορθοδοξία τους πέριξ της Μονής κατοίκους. Μάλιστα στη γιορτή της Μονής στις 6 Αυγούστου έγινε μεγαλειώδης πανήγυρη και βαπτίσθηκαν 75 νέοι χριστιανοί. Πρόσφατα ένα αγόρι και δύο κορίτσια εκδήλωσαν την επιθυμία της αφιέρωσης στο μοναχικό βίο. Ήδη τα δύο κορίτσια η Σοφία και η Πολυδώρα βρίσκονται στην Στέγη κοριτσιών «ΑΓΙΑ ΑΚΥΛΙΝΑ» και καθοδηγούνται από την Αδελφή Παρασκευή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων