04/08/2023 04/08/2023 Νέα γεώτρηση διανοίχτηκε στη γη της Τανζανίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο χωριό Ντούλι, με τις ευχές του Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φίλων της Ιεραποστολής. Οι πιστοί περίμεναν με ανυπομονησία, καθώς από νωρίς το πρωί είδαν τα μηχανήματα να καταφθάνουν. Αφού τελέστηκε...
04 Αυγούστου, 2023 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 12:21

Τανζανία: Μικροί και μεγάλοι γεύθηκαν τις πρώτες σταγόνες καθαρού νερού από τη νέα γεώτρηση

Διαδώστε:
Τανζανία: Μικροί και μεγάλοι γεύθηκαν τις πρώτες σταγόνες καθαρού νερού από τη νέα γεώτρηση

Νέα γεώτρηση διανοίχτηκε στη γη της Τανζανίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο χωριό Ντούλι, με τις ευχές του Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φίλων της Ιεραποστολής.

Οι πιστοί περίμεναν με ανυπομονησία, καθώς από νωρίς το πρωί είδαν τα μηχανήματα να καταφθάνουν. Αφού τελέστηκε ο Αγιασμός και ευλογήθηκε το έργο, όλοι περίμεναν να γευθούν τις πρώτες σταγόνες νερού.

Φτάνοντας στα 120 μέτρα βάθος μια μεγάλη ποσότητα νερού εκτινάχθηκε και έκανε όλους τους παρευρισκομένους μούσκεμα. Οι πρώτες εκφράσεις «δόξα τω Θεώ» ακούστηκαν αμέσως, αλλά στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι γέλασαν για αυτή τη μεγάλη δωρεά και για το γεγονός ότι «όλοι μαζί» γεύθηκαν «πρώτοι» το καθαρό νερό.

Έπειτα, στο σημείο προσήλθε και ο πρόεδρος του χωριού, ο οποίος ευχαρίστησε την Εκκλησία για τις πάμπολλες δωρεές (σχολικά είδη, γεύματα, ρούχα, παπούτσια) προς τους ορθόδοξους πιστούς αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής. Συγκινημένος για το νέο αυτό έργο, την εύρεση καθαρού νερού, συνεχώς εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο και όλους τους δωρητές από τη μακρινή για αυτούς Ελλάδα, που δεν ξεχνάνε τους Αφρικανούς αδελφούς τους.

 

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τον Οκτώβριο του 2020 οι χώρες της βορειοανατολικής Αφρικής πλήττονται από την πιο ακραία ξηρασία των τελευταίων 40 χρόνων. Οι άνθρωποι της Σομαλίας, της Ερυθραίας και της Αιθιοπίας είναι ανάμεσα στους πρώτους που έχουν νιώσει τον πραγματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητά τους. Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 υπολογίζεται ότι πάνω από 18,4 εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονταν από μία σοβαρή επισιτιστική κρίση καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν τις βασικότερες ανάγκες τους για τροφή, καθαρό νερό και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ανάμεσά τους 7,1 εκατομμύρια ήταν τα υποσιτισμένα παιδιά.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: ierapostolikistegi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων