31/07/2023 31/07/2023 Στην Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ρουτούγκουρου της Κυέρουας στην Τανζανία ένας δάσκαλος, ο Jovin Balyabileba, από καιρό πολιορκούσε την Ορθοδοξία. Τελικά η Ορθοδοξία τον κέρδισε. “Πέρσι που είχα πάει στην Ενορία μου εμφανίσθηκε και μου εξέφρασε τον θαυμασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, που όπως είπε “είναι η αληθινή Εκκλησία των Αποστόλων, και...
31 Ιουλίου, 2023 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 10:15

Τανζανία: Ο δάσκαλος που έγινε Ορθόδοξος

Διαδώστε:
Τανζανία: Ο δάσκαλος που έγινε Ορθόδοξος

Στην Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ρουτούγκουρου της Κυέρουας στην Τανζανία ένας δάσκαλος, ο Jovin Balyabileba, από καιρό πολιορκούσε την Ορθοδοξία. Τελικά η Ορθοδοξία τον κέρδισε.

“Πέρσι που είχα πάει στην Ενορία μου εμφανίσθηκε και μου εξέφρασε τον θαυμασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, που όπως είπε “είναι η αληθινή Εκκλησία των Αποστόλων, και θέλω να γίνω Ορθόδοξος”. Ανέθεσα στον Εφημέριο τον π. Στέφανο να κάνει την κατήχηση και όταν ήταν έτοιμος ο Jovin έγινε Ορθόδοξος”, αναφέρει ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Στην Εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις 28 Ιουλίου, κατά την οποία γιόρταζε η Ενορία του ήλθε, κοινώνησε και μίλησε στον Θεοφιλέστατο για την απέραντη χαρά που έχει. Ζήτησε να μάθει Ελληνικά και να σπουδάσει Θεολογία. Η χαρά του Επισκόπου πολλαπλασιάσθηκε, όταν στο ναό εκκλησιάσθηκαν και κατηχούμενοι από δύο ιεραποστολικές Κοινότητες, όπου γίνεται κατήχηση σε ομάδες κατηχουμένων.

Στη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος μίλησε για την ζωή της Αγίας, που αποτελεί “παράδειγμα αγάπης στο Σωτήρα Χριστό, αφού για το μοναχό, αλλά και για τον χριστιανό, ο Χριστός είναι το παν”.

Μετά την Θεία Λειτουργία συναντήθηκε με τα παιδιά της Ενορίας και με τους νέους , που οργανώθηκαν και έβαλαν στόχους, να συγκεντρώνονται μία φορά την εβδομάδα να μελετούν την Αγία Γραφή, θα αναλάβουν να καλλιεργούν τα χωράφια του Ναού και θα φτιάχνουν χειροποίητα τούβλα, για να βάλουν ηλεκτρική σύνδεση στο ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων