01/02/2023 01/02/2023 Ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος θεμελίωσε ένα ακόμη Ορφανοτροφείο, αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Μορογκόρο της Ανατολικής Τανζανίας. Παρόλο που ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 19 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβασμιωτάτου στην Κεντρική (νυν Επισκοπή Αρούσας) και Ανατολική Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί 2 Ορθόδοξα Ορφανοτροφεία, οι ανάγκες είναι ακόμη μεγάλες...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 9:02

Τανζανία: Θεμελιώθηκε το 3ο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο Αρρένων

Διαδώστε:
Τανζανία: Θεμελιώθηκε το 3ο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο Αρρένων

Ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος θεμελίωσε ένα ακόμη Ορφανοτροφείο, αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Μορογκόρο της Ανατολικής Τανζανίας.

Παρόλο που ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 19 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβασμιωτάτου στην Κεντρική (νυν Επισκοπή Αρούσας) και Ανατολική Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί 2 Ορθόδοξα Ορφανοτροφεία, οι ανάγκες είναι ακόμη μεγάλες λόγω της αυξημένης θνησιμότητας από το AIDS (σε πολλές περιοχές το ποσοστό φτάνει μέχρι και 60%) και της φτώχειας, με αποτέλεσμα πολλά ορφανά παιδάκια να μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε αχυροκαλύβες.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν να καταφθάνουν στο οικόπεδο 5 στρεμμάτων, που πρόσφατα απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως, ιθαγενείς ιερείς, αναγνώστες, πιστοί, κατηχούμενοι, πολλοί μαθητές από το Ορθόδοξο Σχολείο «Άγιος Ιάκωβος», οι οποίοι βοηθούνται από τον Σεβασμιώτατο με σχολικές υποτροφίες ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στοιχειώδη εκπαίδευση, αλλά και Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης του 3ου Ορθόδοξου Ορφανοτροφείου της Τανζανίας, στην περιοχή του Μορογκόρο, σε μια νέα καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, στην καρδιά του μουσουλμανισμού της Ανατολικής Αφρικής!!!

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού του θεμελίου λίθου, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και ευημερία, όλες αυτές δηλαδή τις αξίες που χρόνια τώρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β’, ο πνευματικός πατέρας της Αφρικής, προσπαθεί να κάνει πράξη στην αφρικανική ήπειρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων