17/10/2023 17/10/2023 Οι δυσκολίες στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας στην Αφρική είναι ποικίλες. Κάθε εμπόδιο όμως προσπερνάτε με τη χάρη του Θεού. Ακόμη και όταν πρόκειται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών οι λύσεις για τους ιεραποστόλους ιεράρχες και κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, βρίσκονται.  Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 8:46

Θεία Λειτουργία στην παράγκα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην παράγκα

Οι δυσκολίες στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας στην Αφρική είναι ποικίλες. Κάθε εμπόδιο όμως προσπερνάτε με τη χάρη του Θεού. Ακόμη και όταν πρόκειται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών οι λύσεις για τους ιεραποστόλους ιεράρχες και κληρικούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, βρίσκονται. 

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην περιοχή Μιτέντι της Κινσάσας σε οικόπεδο που αγοράστηκε πριν λίγους μήνες και αν θελήσει ο Θεός να οικοδομηθεί ναός προς τιμήν του Αγ. Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στο οικόπεδο αυτό έχει κατασκευαστεί προσωρινά από λαμαρίνες ένας χώρος που πλέον λειτουργεί ως ναός και τελούνται όλες οι ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες της ενορίας. Ο Μητροπολίτης παρακάλεσε τους πιστούς αφενός μεν να προσεύχονται για τους δωρητές του οικοπέδου αφετέρου δε να στείλει ο Θεός και άλλους δωρητές οι οποίοι θα βοηθήσουν στο κτίσιμο του Ναού.

Ανέλυσε επίσης την παραβολή του Σπορέως από το αναγνωσθέν ευαγγελικό ανάγνωσμα παροτρύνοντας τους πιστούς να προετοιμάζουν συνεχώς την ψυχή τους ώστε ο πνευματικός σπόρος που θα πέφτει σε αυτήν να αποδίδει πνευματικούς καρπούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων