03/02/2020 03/02/2020 Είναι μοναδική εμπειρία να ζήσει κανείς μια Θεία Λειτουργία σε ένα χωριό της Αφρικής. Μια ταπεινή εκκλησία στο χωριό Κιπέρα, χωρίς χρυσούς πολυελέους, χαλιά και στασίδια, γίνεται κατοικητήριο του Θεού μέσω των απλών και ευγενικών καρδιών των ταπεινών ανθρώπων της Αφρικής. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:     Όλοι οι πιστοί ομοψύχως ψάλλουν και υμνούν στη γλώσσα τους τον...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 14:04

Θεία Λειτουργία στο χωριό Κιπέρα της Κεντρικής Τανζανίας

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στο χωριό Κιπέρα της Κεντρικής Τανζανίας

Είναι μοναδική εμπειρία να ζήσει κανείς μια Θεία Λειτουργία σε ένα χωριό της Αφρικής. Μια ταπεινή εκκλησία στο χωριό Κιπέρα, χωρίς χρυσούς πολυελέους, χαλιά και στασίδια, γίνεται κατοικητήριο του Θεού μέσω των απλών και ευγενικών καρδιών των ταπεινών ανθρώπων της Αφρικής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Όλοι οι πιστοί ομοψύχως ψάλλουν και υμνούν στη γλώσσα τους τον Τριαδικό Θεό, φέρνοντας στη μνήμη μας τις αναφορές για τη ζωή της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων στις Πράξεις των Αποστόλων. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τα μικρά παιδιά να στέκονται όρθια στη Θεία Λειτουργία και να ψάλλουν με τις γλυκές φωνές τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατανυκτική χωρίς πολυελέους, κεριά και καντήλια.

Αφού τελείωσε η Θεία Λειτουργία με το κήρυγμα και την αναφορά στο ευαγγελικό ανάγνωσμα από τον π. Πορφύριο Ολυμπίτη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, όλοι οι πιστοί και οι κάτοικοι του χωριού μαζεύτηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης, προκειμένου να μετάσχουν στην «κοινή» τράπεζα, που η αγάπη και το ενδιαφέρον των αδελφών μας από την Ελλάδα παρέχουν με τη δωρεά χρημάτων για τη σίτιση μικρών και μεγάλων στη μακρινή Τανζανία. Τα καθαρά μάτια των παιδιών όταν παίρνουν στα χέρια τους το μικρό πιάτο με το φαγητό, σου μεταφέρουν την ευχαριστία τους μέσα από το φως που εκπέμπουν.

Επίσης, η παρακείμενη γεώτρηση ποτίζει τα διψασμένα χείλη των παιδιών που διανύουν χιλιόμετρα για έναν κουβά νερό μεταφέροντας σε όλους μας μηνύματα υπομονής και ελπίδας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων