10/12/2019 10/12/2019 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, ετελέσθη την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου -Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Nkayi, την τετάρτη σε πληθυσμό πόλη της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία στον ναό μετά την περάτωση των οικοδομικών εργασιών. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Αιδεσιμ....
10 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2019 - 8:24

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στο Κονγκό

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στο Κονγκό

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, ετελέσθη την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου -Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Nkayi, την τετάρτη σε πληθυσμό πόλη της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία στον ναό μετά την περάτωση των οικοδομικών εργασιών.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. κ.Μαξιμος Oumba, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπολεως o οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλου Diafouka και π.Ιακώβ ου Ntsoumou-Miayokela, μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας.

Επίσης παρέστη προσευχητικώς ο Εντιμ. Βουλευτής κ. Gaston Mampassi, Δήμαρχος του Nkayi, ο οποίος απηύθυνε επαινετικούς λόγους προς τη&n u; ορθόδοξη κοινότητα της πόλης.

Ο ως άνω Ναός, θεμελιωθείς το έτος 2007 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο (Μανδελίδη), τότε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής, παρέμενε ημιτελής από το έτος 2010 ελλείψει οικονομικώ ν πόρων.

Οι εργασίες αποπερατώσεως, οι οποίες άρχισαν με την ποιμαντική πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονος την Δευτέρα 3η Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκαν δια δωρεάς της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, ενώ την δαπάνη ανεγέρσεως του κωδωνοστασίου κάλυψε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά. Συνέβαλαν επίσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς Αιτωλός» για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, του γραφείου του Εφημερίου και των χώρων υγιεινής. Το έργο εκτέλεσε η κατασκευαστική εταιρεία ZEROCK S.A.R.L. ιδιοκτησίας του ευσεβούς ορθοδόξου Λιβανέζου κ.Rawad Habib, Μ.Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων