27/11/2023 27/11/2023 Με αισθήματα χαράς και δοξολογίας προς τον πανάγαθο Θεό την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θεμελιώθηκε άλλος ένας ναός στην πόλη της Κινσάσα. Ο νέος αυτός ναός αφιερώνεται στον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Προ έξι μηνών αγοράστηκε στην Κινσάσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιτέντι οικόπεδο για την ανοικοδόμηση του Ναού. Τότε κατασκευάστηκε...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 11:21

Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Θεμελίωση Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κινσάσα

Με αισθήματα χαράς και δοξολογίας προς τον πανάγαθο Θεό την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θεμελιώθηκε άλλος ένας ναός στην πόλη της Κινσάσα. Ο νέος αυτός ναός αφιερώνεται στον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Προ έξι μηνών αγοράστηκε στην Κινσάσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιτέντι οικόπεδο για την ανοικοδόμηση του Ναού. Τότε κατασκευάστηκε μια παράγκα στην οποία καθημερινά μέχρι σήμερα τελούνται ακολουθίες ενώ τις μεγάλες γιορτές και Κυριακές η Θεία Λειτουργία.

Με την παρακίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου, οι πιστοί της ενορίας προσηύχοντο προκειμένου κάποιος ή κάποιοι χριστιανοί που θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν και να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση του ναού.

Και ο χρόνος δεν άργησε! Οι προσευχές εισακούσθηκαν, και ο Κύριος απέστειλε τον άνθρωπό του, που με πολλή ευγένεια, πίστη και καλοσύνη κάλυψε καταρχάς τα έξοδα της αγοράς του οικοπέδου και στη συνέχεια της ανοικοδομήσεως του ναού.

Κατά την τελετή της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην παρηγοριά που σκορπούσε και σκορπά σε κάθε θλιβόμενη και καταπονούμενη ψυχή ο Άγιος Παΐσιος. Η παρουσία του Αγίου, είναι αισθητή παντού και πλέον θα γίνεται αισθητή και στην Κινσάσα και ιδιαίτερα στην ενορία αυτή, όπου οι πιστοί καθημερινά θα αναπαύονται και θα καλλιεργούν την σωτηρία τους. Τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε από καρδιάς και εκ μέρους όλων των χριστιανών της ενορίας τον δωρητή του νέου Ιερού Ναού και παρακάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για αυτόν.

Νωρίτερα, στην ενορία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Κασαγκούλου χειροτόνησε Διάκονο τον ενορίτη Γρηγόριο Kasele στον οποίον ευχήθηκε να γίνει κήρυκας του Χριστού, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της αγάπης, της ειρήνης, της μετανοίας και της σωτηρίας.

Τόσο κατά την χειροτονία του νέου Διακόνου όσο και κατά την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου, ο Μητροπολίτης μετέφερε στους παρισταμένους τις ολόθερμες ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β’ .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων