14/06/2022 14/06/2022 Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων, της οποίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή Κιγκασάνι προκειμένου να θεμελιώσει τον νέο Ιερό Ναό προς τιμή της Παναγίας του Άξιον Εστίν. Με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμου Belesi, του...
14 Ιουνίου, 2022 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 8:56

Θεμελίωση Ιερού Ναού προς τιμή της Παναγίας Άξιον Εστίν στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Θεμελίωση Ιερού Ναού προς τιμή της Παναγίας Άξιον Εστίν στην Κινσάσα

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Αρχαγγέλων, της οποίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή Κιγκασάνι προκειμένου να θεμελιώσει τον νέο Ιερό Ναό προς τιμή της Παναγίας του Άξιον Εστίν.

Με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμου Belesi, του Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Nsaka, των πρεσβυτέρων π. Κυρίλλου, π. Θεοδώρου καθώς και των διακόνων π. Παϊσίου και π. Εφραίμ τελέσθηκε ο αγιασμός και τέθηκε ο θεμέλιος λίθος. Επ’ ευκαιρία ο Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του για την ανέγερση του νέου ναού, έτσι ώστε οι πιστοί να μην εκκλησιάζονται πλέον μέσα στις λαμαρένιες αποθήκες. Στη συνέχεια τόνισε, πως η Παναγία θα σκεπάζει και θα προστατεύει όλο τον τόπο που ετέθη ο θεμέλιος λίθος ως τόπον ιερό.

Οι πιστοί με τραγούδια και χειροκροτήματα αλλά και με βαθειά συγκίνηση εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Κύριο για την μεγάλη αυτή ευεργεσία Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων