08/01/2024 08/01/2024 Η εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Κιπέρα. Οι πιστοί από νωρίς συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό. Προετοίμασαν όλα τα απαραίτητα για την τέλεση του αγιασμού και στόλισαν με ταπεινά λουλουδάκια την εκκλησία για την μεγάλη...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 14:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 13:55

Θεοφάνεια με χειροτονία Διακόνου στην Τανζανία

Διαδώστε:
Θεοφάνεια με χειροτονία Διακόνου στην Τανζανία

Η εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Κιπέρα. Οι πιστοί από νωρίς συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό. Προετοίμασαν όλα τα απαραίτητα για την τέλεση του αγιασμού και στόλισαν με ταπεινά λουλουδάκια την εκκλησία για την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

Η συγκεκριμένη ημέρα, όμως, επεφύλαξε ακόμη μία μεγαλύτερη χαρά για όλους τους παρευρισκόμενους. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε, κατ’ εντολή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β´, την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Ειρηναίου Απράκου, με καταγωγή από την Γκάνα της Δυτικής Αφρικής. Ο πατήρ Ειρηναίος σπούδασε θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εδώ και ένα χρόνο διακονεί την ιεραποστολή στην Κεντρική Τανζανία. Η χαρά όλων ήταν απερίγραπτη! Όλοι οι πιστοί με μια φωνή αναφωνούσαν Anastahili (Άξιος!), ενώ δεν έλειψαν και τα χειροκροτήματα και οι ζητοκραυγιές με τον ανεπανάληπτο αφρικάνικο χαρακτήρα.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε και ο Μέγας Αγιασμός. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης όλοι οι πιστοί έψαλλαν με την καρδιά τους το απολυτίκιο των Θεοφανείων και προσέρχονταν να αγιαστούν και να λάβουν την ευχή του Επισκόπου τους.

Μετά την απόλυση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε εορταστικό γεύμα προσφορά:

  • Της οικογένειας Μάνου εις μνήμην Γεωργίου Μάνου.
  • Της οικογένειας Καραλέξη εις μνήμην του πολυαγαπημένου τους υιού, αδερφού και θείου Σωτηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων