11/12/2023 11/12/2023 Αφιερωμένη στους πρωτοπόρους της Εξωτερικής Ιεραποστολής ήταν η χθεσινή ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου.  Συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος.  Το απόγευμα της Κυριακής, 10...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 9:36

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πρωτοπόρους Ιεραποστόλους της Αφρικής

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πρωτοπόρους Ιεραποστόλους της Αφρικής

Αφιερωμένη στους πρωτοπόρους της Εξωτερικής Ιεραποστολής ήταν η χθεσινή ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου. 

Συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος. 

Το απόγευμα της Κυριακής, 10 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα εκδήλωση με τίτλο: “Οι Χριστοφόροι της Αφρικής”, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων Ιεραποστόλων οι οποίοι ξεκίνησαν πριν δεκαετίες τη σπορά του λόγου του Ευαγγελίου στη γη της Αφρικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής το 1963 και ήταν αφιερωμένη στους πρωτοπόρους της Ιεραποστολής:

  • π. Νικόδημο Σαρίκα,
  • π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο,
  • π. Obadiah Basajakitalo,
  • π. Sosthenes Kiyonga.

Ομιλίες σχετικά και το έργο και τη δράση των ιεραποστόλων απηύθυναν ο ιεραπόστολος Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και οι  ιεραπόστολοι Επίσκοποι Αρούσας κ. Αγαθόνικος, Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, η χορωδία “Λύχνος” και η χορωδία της Χριστιανικής Ελπίδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων