16/05/2023 16/05/2023 Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και του οικείου Ποιμενάρχου Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 14 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ιερούργησε στην ιστορική παλαιοχριστιανική βασιλική της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης (5ου αιων). Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παραχώρησε ομιλία στον...
16 Μαΐου, 2023 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 17:40

Θεσσαλονίκη: O Μητροπολίτης Αξώμης ιερούργησε και μίλησε για την Ιεραποστολή στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Θεσσαλονίκη: O Μητροπολίτης Αξώμης ιερούργησε και μίλησε για την Ιεραποστολή στην Αιθιοπία

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και του οικείου Ποιμενάρχου Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 14 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ιερούργησε στην ιστορική παλαιοχριστιανική βασιλική της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης (5ου αιων).

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παραχώρησε ομιλία στον χώρο του φιλανθρωπικού σωματείου «Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης», μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Χαραλάμπους Μεταλλίδη και του Αντιπροέδρου κ. Νόστη Ψαρρά, με θέμα: «Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αιθιοπία».

Στο πλαίσιο της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το τεράστιο έργο της Ιεραποστολής στα μήκη και πλάτη της Αφρικής, αλλά και στην Αιθιοπία, το οποίο πραγματοποιείται με την σοφή καθοδήγηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων