14/01/2021 14/01/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος έψαλλε το «Αιωνία η μνήμη» στην Εξόδιο Ακολουθία της Ελένης Βαφειάδη και σημείωσε: «Θλίβομαι γιατί αυτή η εκκλησία με καλεί να αποχαιρετήσω και πάλι έναν άνθρωπο που αγάπησα και με αγάπησε, την Ελένη Βαφειάδη, που πήγε να συναντήσει τον αγαπημένο της σύζυγο Ισίδωρο Βαφειάδη. Καλό της ταξίδι!» Με τη...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 17:51

«Θλίβομαι γιατί αποχαιρετώ πάλι έναν άνθρωπο που αγάπησα»

Διαδώστε:
«Θλίβομαι γιατί αποχαιρετώ πάλι έναν άνθρωπο που αγάπησα»

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος έψαλλε το «Αιωνία η μνήμη» στην Εξόδιο Ακολουθία της Ελένης Βαφειάδη και σημείωσε: «Θλίβομαι γιατί αυτή η εκκλησία με καλεί να αποχαιρετήσω και πάλι έναν άνθρωπο που αγάπησα και με αγάπησε, την Ελένη Βαφειάδη, που πήγε να συναντήσει τον αγαπημένο της σύζυγο Ισίδωρο Βαφειάδη. Καλό της ταξίδι!»

Με τη σεμνότητά της, στόλιζε την παροικία μας. Υπήρξε παράδειγμα τιμιότητας, ευγένειας και αριστοκρατικότητας. Μία αρχόντισσα της παροικίας μας. Μία αξιοπρεπής και ευλογημένη μητέρα, που έφυγε για το χώρο του Θεού, τον οποίο πίστευε και αγαπούσε, διότι υπήρξε συνειδητή χριστιανή, συνειδητή μητέρα, συνειδητή πατριώτισσα…», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, σκιαγραφώντας τη ζωή της αείμνηστης Αλεξανδρινής Ελένης Βαφειάδη.

Παράλλληλα, συγκινημένος ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενθυμήθηκε την εποχή που η αξέχαστη Ελένη Βαφειάδη επικοινωνούσε με την μητέρα του Κλεοπάτρα, πριν μεταβεί και εκείνη τα προηγούμενα χρόνια στην επουράνια βασιλεία του Θεού.

«Να είστε ευλογημένοι και η ευχή της μητέρας σας να είναι ανάμεσά σας, η μνήμη της αιώνια και το παράδειγμά της το ευλογημένο να το έχουμε για την υπόλοιπη πορεία της ζωής μας», κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στην εξόδιο ακολουθία αναφέρθηκε και στο έργο της αξέχαστης Αλεξανδρινής που έγραψε ένα κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της που διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας και είχε προσφέρει στην παροικία.

Παρών στο τελευταίο της ταξίδι, ο γιος της, ο Ανδρέας Βαφειάδης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που συνεχίζει το έργο του πατέρα του και την προσφορά της μητέρας του, όπως και η αδελφή του Αικατερίνη, προς την παροικία, καθώς και πολυαγαπημένα της εγγόνια, ο Μάριος, η Σοφία και ο Μιχάλης και τα ανίψια της.

Μία προσφορά για την οποία ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τελώντας την ακολουθία με τη συμμετοχή του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την οικογένειά της.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Και παρουσία του Προέδρου της ΕΚΑ κ. Ιωάννη Σιόκα, του πρώην Προέδρου κ. Χαράλαμπου Κατσιμπρή, της Β΄ Αντιπροέδρου κας Μαίρης Παυλίδη, του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Κάβουρα, του Οικονομικού Επόπτη κ. Πάρη Πεφάνη Μακρή, του Κοινοτικού Επιτρόπου Νικόλα Κόπελου, του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρωνα Βαφειάδη και συζύγου του και αδελφής της θανούσης Αγγελικής Βαφειάδη, της Προέδρου του ΕΝΟΑ και του Πτολεμαίου κας Λιλίκας Θλιβίτου, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων γραφείου Αλεξανδρείας κας Αλίκης Αντωνίου, του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΚΑ κ. Δημήτρη Βαφειάδη και πολύ κόσμου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος με δυσκολία έκρυβε τα δάκρυα της καρδιάς του.

Στο τελευταίο της ταξίδι, την Ελένη Βαφειάδη ακολούθησε πολύς κόσμος, που την αποχαιρετούσαν όλοι με ένα λουλούδι στο χέρι.

πηγή: ekalexandria.org

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων