25/11/2022 25/11/2022 Στην πόλη του Σουέζ μετέβη ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, κατά την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης όπου τέλεσε τα ιερά θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ιστορικού Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μητρόπολης Λεοντοπόλεως. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας. Κατά την ομιλία του ο...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 22:07

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Στην πόλη του Σουέζ μετέβη ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, κατά την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης όπου τέλεσε τα ιερά θυρανοίξια του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ιστορικού Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μητρόπολης Λεοντοπόλεως. Ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά την ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Αλεξάνδρεια Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον ευσεβή φιλέλληνα κ. Samih Onsi Naguib Sawiris, επιχειρηματία, ο οποίος ανέλαβε την δαπάνη ανακαίνισης του εξονομασθέντος Ναού, ως και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο και τον εκ Νοτίου Αφρικής φιλογενή κ. Ιωάννη Μπαλαδάκη, οι οποίοι επίσης συνέδραμαν προς τούτο εις μνημόσυνον αιώνιον των εκ της πόλεως αυτής ορμωμένων γονέων τους.

Ακόμη εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Σεπτή Ιεραρχία του Θρόνου, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, ο οποίος επέβλεψε τις ανακαινιστικές εργασίες, τους παρισταμένους Εξοχ. κ. Κυβερνήτη της πόλεως, τον Εξοχ. κ. Νικόλαο Γαριλίδη, Πρέσβυ της Ελλάδος, τον κ. Εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Κύπρου, τον Ελλογιμ. Καθηγητή κ. Θεόδωρο Παναγόπουλο, Πρόεδρο της Αδελφότητος Οφφικιάλων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και τους παρισταμένους Οφφικιάλους, τους εκπροσώπους των Κοινοτικών αρχών, αδελφοτήτων και συλλόγων και όλους τους προσκυνητές που προσήλθαν στο χαροποιό γεγονός από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες πόλης της Αιγύπτου.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η χειροθεσία τεσσάρων νέων Οφφικιάλων του Θρόνου, του κ.Γεωργίου Κορμά, Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης Πειραιώς σε Άρχοντα Θησαυροφύλακα, του κ.Γεωργίου Κωνσταντινίδη, Προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης σε Άρχοντα Δικαιοφύλακα, της κας. Μαρίας Γεωργοπούλου, Διευθύντριας της Γενναδείου Βιβλιοθήκης σε Αρχόντισσα Διδασκάλισσα του Γένους και του κ. Δημητρίου Ασλανίδη, Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης σε Άρχοντα Ορφανοτρόφο.

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα προς όλους σε κεντρικό εστιατόριο της πόλεως, όπου ο Μακαριώτατος εδέχθη τις ευχές των πολυπληθών προσκυνητών και επισκεπτών επί τοις γενεθλίοις αυτού.

   

 

Διαβάστε ακόμη:

Αποκλειστικό: O Πατριάρχης Θεόδωρος εγκαινιάζει την Αγία Αικατερίνη στο Σουέζ – Η οικογένεια των Αιγύπτιων επιχειρηματιών Σαουΐρις χρηματοδότησε την αποκατάσταση

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος σταμάτησε επίσημα την μνημόνευση του Πατριάρχη Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Αξώμης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων