01/12/2019 01/12/2019 Με ευλάβεια, κατάνυξη και εορταστική μεγαλοπρέπεια, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Αντίς Αμπέμπα, εόρτασαν τον Μέγα Ιεραπόστολο και Φωτιστή της Αιθιοπίας Άγιο Φρουμέντιο, πρώτο Επίσκοπο Αξώμης. Επίκεντρο της εορτής ο Ιερός Καθεδρικός Κοινοτικός Ναός Αγίου Φρουμεντίου, στο κέντρο της Αιθιοπικής πρωτεύουσας, όπου προεξάρχοντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία....
01 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2019 - 16:41

Τίμησαν τον Προστάτη των εν Αιθιοπία Χριστιανών

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Προστάτη των εν Αιθιοπία Χριστιανών

Με ευλάβεια, κατάνυξη και εορταστική μεγαλοπρέπεια, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί της Αντίς Αμπέμπα, εόρτασαν τον Μέγα Ιεραπόστολο και Φωτιστή της Αιθιοπίας Άγιο Φρουμέντιο, πρώτο Επίσκοπο Αξώμης.

Επίκεντρο της εορτής ο Ιερός Καθεδρικός Κοινοτικός Ναός Αγίου Φρουμεντίου, στο κέντρο της Αιθιοπικής πρωτεύουσας, όπου προεξάρχοντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρευρέθησαν, η Εξοχ. Επιτετραμμένη της Ελλάδος κ. Όλγα Τζωρτζάτου, μετά του Διοικητικού Προσωπικού της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Σερβίας κ. Alexandar Ristic, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αντίς Αμπέμπα κ. Δημήτριος Συκάς, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός” κ. Αθανάσιο Ρούσσο, συμπαραστατούμενοι από Αξιότιμα μέλη των Δ.Σ. της Κοινότητος και της Ενώσεως, οι Ελλογιμ. Διευθυντές και Καθηγητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Κοινότητας, μαθητές και μαθήτριες, καθώς και Ορθόδοξοι πιστοί από Ελλάδα, Αιθιοπία, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία και Συρία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ μετέφερε προς τους πιστούς τις θερμότατες πατρικές ευχές και ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του εορταζομένου Αγίου Φρουμεντίου, ο οποίος είναι ο προστάτης των εν Αιθιοπία Χριστιανών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία και σύντομη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών και προεφημερίων του Ιερού Ναού, από της κτίσεως αυτού.

Ευθύς αμέσως μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων παρετέθη δεξίωση από την Ιερά Μητρόπολη προς τους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων