30/11/2020 30/11/2020 Εορτάθηκε χθες, 29 Νοεμβρίου 2020, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας και στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, η μνήμη του Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού, προστάτου και μεγάλου Ιεραποστόλου της Αβησσυνίας. Με την τιμητική παρουσία της Ελληνίδος Πρέσβειρας στην Αιθιοπία, κ. Άννας Φάρρου, της Διευθύνουσας του Προξενικού Γραφείου κ. Όλγας Τζωρτζάτου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Συκά,...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 15:16

Τίμησαν τον πρώτο Επίσκοπο της Αιθιοποίας Άγιο Φρουμέντιο

Διαδώστε:
Τίμησαν τον πρώτο Επίσκοπο της Αιθιοποίας Άγιο Φρουμέντιο

Εορτάθηκε χθες, 29 Νοεμβρίου 2020, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας και στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, η μνήμη του Αγίου Φρουμεντίου, φωτιστού, προστάτου και μεγάλου Ιεραποστόλου της Αβησσυνίας.

Με την τιμητική παρουσία της Ελληνίδος Πρέσβειρας στην Αιθιοπία, κ. Άννας Φάρρου, της Διευθύνουσας του Προξενικού Γραφείου κ. Όλγας Τζωρτζάτου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Συκά, του Προέδρου της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός” κ. Αθανασίου Ρούσσου, Διευθυντών, εκπαιδευτικών και μαθητών των Ελληνικών Κοινοτικών Σχολείων και ολίγων πιστών που προσήλθαν στο Ναό, αφού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπεται η παρουσία πολλών εντός αυτού.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου π. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης.

Προ της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας ενώ μετά το πέρας Αυτής πραγματοποιήθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Καισαρείας κυρού Πέτρου, του από Αξώμης.

Ο π. Χρυσόστομος μετέφερε προς τους πιστούς και τους φίλους του μεταστάντος Ιεράρχου κυρού Πέτρου, τα συλλυπητήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύντομη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φρουμεντίου και τελέσθηκε δέηση ενώπιον αυτής υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας, ενισχύσεως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ιάσεως των ασθενούντων και αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπ’ αυτής κεκοιμημένων.

Ακολούθως παρετέθη κέρασμα στον κήπο έξωθεν του Καθεδρικού Ναού, το οποίο προσέφεραν ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων