07/10/2022 07/10/2022 Τιμήθηκε ο Απόστολος Θωμάς, Φωτιστής και της Αφρικής, από την Επισκοπή Μπουκόμπας στην Ενορία των Αγίων Απόστόλων Πέτρου και Παύλου Κακαμπίρο, όπου εόρταζε ο πολιός εφημέριος π. Θωμάς Σούζα. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν μαζί με τους καλούς χριστιανούς οι διάκονοι Ντάτιος και Εφραίμ. Μετά οι μεγάλοι έμαθαν το κομποσχοίνι και στα παιδιά έγινε κατήχηση από...
07 Οκτωβρίου, 2022 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 15:35

Τιμήθηκε ο Απόστολος Θωμάς Φωτιστής και της Αφρικής

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο Απόστολος Θωμάς Φωτιστής και της Αφρικής

Τιμήθηκε ο Απόστολος Θωμάς, Φωτιστής και της Αφρικής, από την Επισκοπή Μπουκόμπας στην Ενορία των Αγίων Απόστόλων Πέτρου και Παύλου Κακαμπίρο, όπου εόρταζε ο πολιός εφημέριος π. Θωμάς Σούζα.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν μαζί με τους καλούς χριστιανούς οι διάκονοι Ντάτιος και Εφραίμ. Μετά οι μεγάλοι έμαθαν το κομποσχοίνι και στα παιδιά έγινε κατήχηση από εικονογραφημένα φυλλάδια, των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ευρέως τα χρησιμοποιεί η Επισκοπή στην Κατήχηση.

Ο π. Θωμάς είναι από τους παλαιότερους χριστιανούς της Τανζανίας. Βαπτίσθηκε το 1972 μαζί με τον π. Σωσθένη και μαζί έδρασαν ιεραποστολικά για δέκα χρόνια μόνοι τους διαδίδοντας την Ορθοδοξία από χωριό σε χωριό και από σπίτι σε σπίτι. Έχει καταγράψει το ξεκίνημα και την ιστορία της Ορθοδοξίας στη Μπουκόμπα. Είναι σεβάσμιος κληρικός και είναι πνευματική παρακαταθήκη για την Επισκοπή, καθώς διαθέτει πνευματική εμπειρία και ωριμότητα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων