30/12/2022 30/12/2022 Τη μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τίμησε η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος ευλαβείται ιδιαίτερα τον Άγιο Στέφανο καθώς, επί σειρά ετών, βρέθηκε κοντά του στον Μητροπολιτικό Ναό Αρναίας στη Χαλκιδική όταν ήταν κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Για το λόγο αυτό αφιέρωσε ναό του Αγίου...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 10:23

Τανζανία: Τιμώντας τον Άγιο Στέφανο σε ναό χτισμένο από λάσπη

Διαδώστε:
Τανζανία: Τιμώντας τον Άγιο Στέφανο σε ναό χτισμένο από λάσπη

Τη μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου τίμησε η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος ευλαβείται ιδιαίτερα τον Άγιο Στέφανο καθώς, επί σειρά ετών, βρέθηκε κοντά του στον Μητροπολιτικό Ναό Αρναίας στη Χαλκιδική όταν ήταν κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Για το λόγο αυτό αφιέρωσε ναό του Αγίου Στεφάνου στη Καράμα της Τανζανίας ο οποίος δεν είναι χτισμένος από πολύτιμα και ακριβά υλικά, αλλά από λάσπη.

Ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος περιγράφει τη σύνδεση του ιδίου με τον Άγιο Στέφανο, αλλά και την πρωτοβουλία για το χτίσιμο ναού προς τιμήν του Πρωτομάρτυρα.

“Με τον Άγιο Στέφανο συνδέθηκα ιδιαίτερα, όταν για 38 χρόνια ήμουν κοντά του στον Μητροπολιτικό Ναό της Αρναίας. Λειτούργησα εκατοντάδες φορές, έκανα τα καλλίτερα μου κηρύγματα και τον μελέτησα ιδιαίτερα. Το πρώτο βιβλίο που εξέδωσα ήταν “Ο ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ”. Ήδη έχω ολοκληρώσει την Β΄ έκδοση του επηυξημένη, όπου δημοσιεύω μεταφρασμένες και όλες τις ομιλίες των Αγίων Πατέρων στον Πρωτομάρτυρα. Ελπίζω σύντομα να κυκλοφορήσει. Επιμελήθηκα δε και της έκδοσης σε τόμο όλων των Ακολουθιών του Αγίου. Ιδιαίτερος ήταν ο αγώνας για την αποκατάσταση του καταστραφέντος Ναού από την φωτιά. Έζησα το θαύμα που επετέλεσε ο Άγιος και η πίστη του Δεσπότη μου, του Νικοδήμου, με την γρήγορη αποκατάσταση του Ναού. Γι’ αυτό και αφιέρωσα Ναό προς τιμήν του Αγίου Στεφάνου εδώ στην Καράμα Τανζανία που υπηρετώ στην Ιεραποστολική Επισκοπή Μπουκόμπας. Ο μοναχός Στέφανος από το Άγιον Όρος βοήθησε και αγοράσθηκε οικόπεδο, όπου κτίσθηκε ένας πρόχειρος Ναός με λάσπη. Σκοπός είναι να κτισθεί ένας νέος, μεγάλος Ναός που θα τιμά τον Πρωτομάρτυρα και θα διαλαλεί την Ορθοδοξία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων