01/11/2020 01/11/2020 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, η εορτή της 28ης Οκτωβρίου μαζί αυτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια. Ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ Ιωάννη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο....
01 Νοεμβρίου, 2020 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2020 - 18:32

Την 28η Οκτωβρίου γιόρτασαν μαζί με τους Αγ. Αναργύρους στη Λουσάκα

Διαδώστε:
Την 28η Οκτωβρίου γιόρτασαν μαζί με τους Αγ. Αναργύρους στη Λουσάκα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, η εορτή της 28ης Οκτωβρίου μαζί αυτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην Ιερά Μητρόπολη της Ζάμπια. Ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ Ιωάννη, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Στην εκκλησία ακούστηκε, επίσης, το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού, κ. Κωνσταντίνου Βλάση, το οποίο εκφώνησε ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Ζάμπια, κ. Μιχαήλ Κρούπνικ, ο οποίος εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Παραβρέθηκαν και οι δύο Γενικοί πρόξενοι Ελλάδος, ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Λουσάκας Γ. Ηλιακόπουλος, η δασκάλα του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκας, γονείς και μαθητές.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε αγιασμός, κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο των Πεσόντων στον προαύλιο χώρο της Ελληνικής Κοινότηταςμ καθώς και η εορταστική σχολική εκδήλωση και δεξίωση στην αίθουσα της Κοινότητας.

Δείτε φωτο-στιγμές από τη σημερινή (1/11/2020) επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της  28ης Οκτωβρίου 1940.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων