04/04/2021 04/04/2021 Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα σήμερα τελέστηκε η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, στο Κάιρο. Με την παρουσία των Πατριαρχικών Επιτρόπων Καΐρου και Αραβοφώνων, τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο αλλά και του ιερού κλήρου, ο Αλεξανδρινός...
04 Απριλίου, 2021 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 14:16

“Το Αίμα και το Σώμα του Χριστού το μεγαλύτερο φάρμακο”

Διαδώστε:
“Το Αίμα και το Σώμα του Χριστού το μεγαλύτερο φάρμακο”

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα σήμερα τελέστηκε η ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, στο Κάιρο.

Με την παρουσία των Πατριαρχικών Επιτρόπων Καΐρου και Αραβοφώνων, τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο αλλά και του ιερού κλήρου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό, ευχόμενος υπέρ ειρήνης του κόσμου, ψέλνοντας το «Σώσον Κύριε, τον λαόν Σου…». Μία ευχή που επαναλαμβανόταν κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας που παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Μαρία Ζήση και εκπρόσωποι των Ελληνικών και αραβόφωνων ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων.

«Ο Σταυρός βρίσκεται ανάμεσά μας, στολισμένος ανάμεσα στα λουλούδια που με πολύ αγάπη προσφέρουμε σήμερα», τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, επισημαίνοντας ότι «οι άνθρωποι πριν από 2.000 χρόνια του προσέφεραν ακάνθινο στέφανο. Και αντί για ευγνωμοσύνη, τέσσερα τεράστια καρφιά…»

«Εμείς, όμως, σήμερα ανταποδίδουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη ψάλλοντας «Τον Σταυρόν Σου, προσκυνούμεν…»

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έκανε ειδική αναφορά και στην παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, λέγοντας ότι «όλη η ανθρωπότητα είναι κουρασμένη από τη πανδημία και επιθυμεί μία ξεκούραση, μία ανάπαυλα», και παράλληλα τονίζοντας ότι «το Αίμα και το Σώμα του Χριστού είναι το μεγαλύτερο φάρμακο κατά της πανδημίας».

Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, και στο πρόσωπο αυτού όλη τη μοναστική αδελφότητα της Αγίας Αικατερίνης του θεοβαδίστου Όρους Σινά.

Πηγή: ekalexandria.org

Βίντεο: ΦΑΡΟΣ Ομογένειας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων