12/12/2019 12/12/2019 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ιεραποστολικού Έργου της Μητρόπολης Ζάμπιας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Ιεραποστολής Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας «Ο Σπορέας», στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής: «Αποτελεί ιδιαίτερη...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 10:59

Το έργο της Ιεραποστολής εξήρε ο υφ. Εθνικής Άμυνας

Διαδώστε:
Το έργο της Ιεραποστολής εξήρε ο υφ. Εθνικής Άμυνας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ιεραποστολικού Έργου της Μητρόπολης Ζάμπιας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Ιεραποστολής Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας «Ο Σπορέας», στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης Ζάμπιας.

Μιας Μητρόπολης με έργο πολυδιάστατο, που διακρίνεται στη δημιουργική σύνθεση τόσο του Ευαγγελίου και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, όσο και του πολιτισμού, και αποτελεί αναμφίβολα μια διαλεκτική πορεία διαπολιτισμικού διαλόγου και διαπολιτισμικής συνύπαρξης. Μέσα από αυτή την πορεία προάγεται και διαδίδεται όχι μόνο η θρησκεία μας, αλλά και οι διανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ο Ελληνικός πολιτισμός μας.

Σεβασμιότατε, απευθυνόμενος σε Εσάς, θα ήθελα να τονίσω πως το εξαιρετικό έργο σας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία δεδομένης της κατάστασης που βιώνετε καθημερινά, σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή αυξανόμενης πολιτικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής αβεβαιότητας, σκληρών, και επικίνδυνων συνθηκών διαβίωσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ορθόδοξος κόσμος έχει ιστορικό χρέος να συμπαρασταθεί στο Ιεραποστολικό έργο σας ώστε να ανταποκριθεί η Ορθοδοξία στις τεράστιες ανάγκες της απέραντης Αφρικανικής Ηπείρου. Η Ιεραποστολική προσπάθεια εκτός των συνόρων της Ορθοδοξίας δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντιθέτως αποτελεί τεράστια πρόκληση.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πίστη, η ανιδιοτέλεια και η εργατικότητά σας, αντιπαρέρχεται των περιορισμένων μέσων και πόρων που διαθέτετε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Ως μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, κατανοώ απόλυτα το πώς αισθάνεστε, ασκώντας τα καθήκοντά σας. Η πειθαρχία, η αγάπη και η πίστη στα ιδανικά, η αφοσίωση είναι έννοιες κοινές. Έννοιες – φάροι της αποστολής μας και της στάσης μας. Η «κοινή μας φύση» λοιπόν, είναι αυτή που διατηρεί και ενισχύει τη διαχρονικά στενή μας σχέση, μια σχέση που ξεκινά πολύ πριν την σύσταση του νεότερου κράτους μας. Ο αγώνας για την πατρίδα κοινός, πρωτοστατώντας στην προάσπιση των ιδανικών του Έθνους μας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του λαού μας.

Σας ευχαριστούμε για το έργο σας και ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και να φωτίζει τα βήματά σας.»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας, κ.κ. Ιωάννης εκφώνησε την ομιλία του με θέμα «Ιεραποστολή και γυναίκα» στην οποία ανέφερε τα εξής: «Αὐτὸ νομίζω θὰ πρέπει νὰ εἶναι ὁ Σύλλογός μας, ἕνα χέρι ποὺ θὰ βοηθᾶ στὴ σπορὰ τοῦ Λόγου, ἕνα χέρι ποὺ θὰ προσφέρει βοήθεια σ’ ὅποιον τὴν ἔχει ἀνάγκη, ἀλλὰ κι ἕνα χέρι ποὺ θὰ ὑψώνεται γιὰ νὰ πεῖ «μέχρι ἐδῶ» στὴν ἀδικία, τὴ φτώχεια, τὴν ἐκμετάλλευση… Καὶ πρέπει πάντα νὰ ἔχουμε κατὰ νοῦ ὅτι αὐτὸ εἶναι τὸ συγκριτικὸ πλεονέκτημα τῆς Ὀρθόδοξης παρουσίας στὴν Ἀφρική. Οὐδέποτε συμπορεύτηκε μὲ τοὺς ἀποικιοκράτες καὶ οὐδέποτε ἐκμεταλλεύτηκε τὸν ντόπιο πληθυσμὸ … Στὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως ὁμολογοῦμε ὅτι ἡ Ἐκκλησία μᾶς εἶναι Ἀποστολικὴ διότι ἀκριβῶς στηρίζεται πάνω στὴν ἀποστολοπαράδοτη πίστη καὶ διδασκαλία, ὅμως ἂς μὴν ξεχνᾶμε ὅτι πρώτη ἡ Κυρία Θεοτόκος, κατὰ τὴν διδασκαλία τῶν Πατέρων, καὶ κατόπιν οἱ ἅγιες Μυροφόρες ἦταν ἐκεῖνες ποὺ ἔλαβαν τὴν πληροφορία τῆς Ἀναστάσεως καὶ τὴν μετέδωσαν στοὺς Ἀποστόλους καὶ ἔγιναν ἔτσι οἱ πρῶτες ἱεραπόστολοι, ἀφοῦ τὸ μήνυμα τῆς Ἱεραποστολῆς δὲν εἶναι τίποτα ἄλλο παρὰ ὅτι «Χριστὸς Ἀνέστη». Μὲ λίγα λόγια ἡ Ἱεραποστολὴ εἶναι καὶ γυναικεία ὑπόθεση».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε η Αρχόντισσα των Εκκλησιών του Αλεξανδρινού Θρόνου, κα Μαρίνα Τσιχλάκη για την πολύτιμη υπηρεσία της προς τον Ελληνισμό της Μοζαμβίκης και προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην εν λόγω χώρα. Η επίδοση του βραβείου έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και τον Αντιπρόεδρο Γ’ της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανάσιο Μπούρα.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε εορταστικό κλίμα συνοδεία χριστουγεννιάτικων ασμάτων από την παιδική και νεανική Χορωδία του «Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά» – Χατζημανωλάκη (με συνοδεία στο πιάνο της κας Έ. Καφετζιδάκη και της ομάδας μπάντας πνευστών του κ. Θ. Κυρζίδη) και εύθυμων μελωδιών από το μουσικό σχήμα «Εν χορδώ». Ακολούθησε και δεξίωση σε εορταστικό κλίμα και η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για καλά Χριστούγεννα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων