21/01/2023 21/01/2023 Το πολυμερές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που αναπτύσσει το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη της Αφρικανική ήπειρο παρουσίασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στον Πάπα Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκο, κατά την επίσκεψη του στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στο Βατικανό, που πραγματοποιεί, κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα. Στα πλαίσια της επισκέψεως...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 18:20

Το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική παρουσίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Πάπα Ρώμης

Διαδώστε:
Το ιεραποστολικό έργο στην Αφρική παρουσίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Πάπα Ρώμης

Το πολυμερές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που αναπτύσσει το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη της Αφρικανική ήπειρο παρουσίασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στον Πάπα Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκο, κατά την επίσκεψη του στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στο Βατικανό, που πραγματοποιεί, κατόπιν προσκλήσεως του Πάπα.

Στα πλαίσια της επισκέψεως αυτής ο Μακαριώτατος συναντήθηκε σήμερα το πρωί Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023,  τον Πάπα κ.κ. Φραγκίσκο, στον οποίο παρουσίασε τις δράσεις του Πατριαρχείου στην Αφρική, τα αντικειμενικά προβλήματα, ως και τα αναφυόμενα σε αυτό προσκόμματα.

Οι δύο Προκαθήμενοι επεσήμαναν ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, όπου ο πόλεμος, όπως συμβαίνει στην αυταρχικώς βαλλομένη μαρτυρική Ουκρανία, η φτώχεια και η εξαθλίωση, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό πρόβλημα, η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική ανισότητα, η προστασία της παιδικής ηλικίας και της γυναίκας, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός, η κρίση αρχών και αξιών κ.α., ο κοινός αγώνας όλων αποτελεί μονόδρομο, πρωτίστως των πνευματικών ταγών, για την προώθηση  της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών, εν επιγνώσει, ότι η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι η μεγάλη επανάσταση στον χώρο των ανθρωπίνων σχέσεων, της προστασίας, της ιερότητος και της ωραιότητος του προσώπου και της αναδείξεως του εν Χριστώ αιωνίου προορισμού του.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος κ. Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος κ. Brian Farell και ο Monsignor Andrea Palmieri, Γραμματεύς και Υπογραμματεύς αντιστοίχως του ανωτέρω Συμβουλίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος και Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων και η κα. Αικατερίνη Σοφιανού, Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου.

Το μεσημέρι ο Πάπας Φραγκίσκος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων