15/05/2023 15/05/2023 Την Κυριακή 14 Μαΐου στον Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Ελληνική Παροικία του Καΐρου γιόρτασε την μνήμη του Πρωτομάρτυρος της Χίου Αγίου Ισιδώρου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος ενώ τους ύμνους έψαλε ο καλλικέλαδος πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ριγάκης. Οι...
15 Μαΐου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 19:32

Το Κάιρο τίμησε τον Άγιο Ισίδωρο, Πρωτομάρτυρα της Χίου

Διαδώστε:
Το Κάιρο τίμησε τον Άγιο Ισίδωρο, Πρωτομάρτυρα της Χίου

Την Κυριακή 14 Μαΐου στον Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Ελληνική Παροικία του Καΐρου γιόρτασε την μνήμη του Πρωτομάρτυρος της Χίου Αγίου Ισιδώρου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος ενώ τους ύμνους έψαλε ο καλλικέλαδος πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ριγάκης.

Οι «οικοδεσπότες» της πανηγυρικής ημέρας, ο κ. Λάμπρος Μπενοβίας πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου «Ο Όμηρος», και η Γενική Γραμματέας της Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία.

Την γιορτινή ημέρα μνήμης για την Χιακή Αδελφότητα τίμησαν τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος στον λόγο του εστίασε την προσοχή του στις προϋποθέσεις για την σωστή και αληθινή λατρεία προς τον Θεό. « Ο άνθρωπος θα πρέπει να λατρεύει τον Θεό με όλη την ύπαρξή του, όχι μόνο τυπικά και εξωτερικά με κινήσεις και τυπολατρικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Θα πρέπει όλη η ύπαρξη του ανθρώπου να είναι δοσμένη στον Θεό μέχρι τα μύχια της ψυχή του. Από την κορυφή έως τα νύχια, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Να είναι μια διαρκής δοξολογία προς τον Κύριο.»

Αναφερόμενος στην Χιακή Αδελφότητα εξήρε το θεάρεστο και ευγενές της έργο, που πάνω από έναν αιώνα διακονεί με αγάπη στην Αίγυπτο. Μίλησε επίσης για την ζωή του Πρωτομάρτυρα της Χίου Αγίου Ισιδώρου του οποίου το παράδειγμα της ζωής οφείλει όπως είπε να μας διδάσκει όλους.

Ο κύριος Μπενοβίας μίλησε για τον Πρωτομάρτυρα της Χίου Αγίου Ισιδώρου φωτίζοντας τις στιγμές της ζωής του Αγίου που η μοναδικότητά τους, τον κατέστησε ένα ενεργό παράδειγμα για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. « Στον τόπο που τον βασάνισαν τα μαστιχόδεντρα κατά την παράδοση έβγαζαν ευωδιαστά δάκρυα κατά την ώρα του μαρτυρίου του. Αυτή η συγκινητική στιγμή μας συγκλονίζει πραγματικά γιατί νιώθουμε ότι η φύση συμπάσχει με τον πόνο της ψυχής του Αγίου και με τα απάνθρωπα βασανιστήρια του» .
Πληροφορίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων