13/10/2021 13/10/2021 Το μακρινό Μασέγκε στην Τανζανία απέκτησε τον ιερέα του, καθώς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρυσόστομου, τη περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Μία μέρα νωρίτερα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ο π. Χρυσόστομος είχε λάβει τον πρώτο βαθμό ιερωσύνης, από την εις Διάκονον χειροτονία του, που είχε...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 22:26

Το μακρινό Μασέγκε στην Τανζανία απέκτησε τον ιερέα του

Διαδώστε:
Το μακρινό Μασέγκε στην Τανζανία απέκτησε τον ιερέα του

Το μακρινό Μασέγκε στην Τανζανία απέκτησε τον ιερέα του, καθώς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Τανζανίας κ. Αγαθόνικος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρυσόστομου, τη περασμένη Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Μία μέρα νωρίτερα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ο π. Χρυσόστομος είχε λάβει τον πρώτο βαθμό ιερωσύνης, από την εις Διάκονον χειροτονία του, που είχε τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας της περιφέρειας Ιρίνγκα Τανζανίας, επίσης από τον Θεοφιλέστατο κ. Αγαθόνικο.

Ο π. Χρυσόστομος πρόκειται να διακονήσει στο χωριό του, το Μασέγκε, στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Λουκά του Ιατρού. Τον συγκεκριμένο ναό τον θεμελίωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’, τον Μάιο του 2019.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατήρ Χρυσόστομος ο οποίος έχει καταγωγή από χωριό Μασέγκε, υπήρξε η γέφυρα που ένωσε του κατοίκους του μακρινού τόπου του με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο και την ορθόδοξη Εκκλησία. Με τον ιδιαίτερο θείο ζήλο και πόθο που τον διακατέχει οδήγησε πολλούς συγχωριανούς του στο Άγιο Βάπτισμα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων