18/05/2021 18/05/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος, σε επίκαιρα φωτογραφικά στιγμιότυπα, σε ποιμαντική επίσκεψη σε ενορία στο Κιλιμάτζαρο και στους πρόποδες του γνωστού όρους στη βορειονατολική Τανζανία. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον τοπικό ναό των Τριών Ιεραρχών και ευχήθηκε στους ενορίτες αναλόγως του κλίματος της...
18 Μαΐου, 2021 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 17:36

Το μήνυμα της Αναστάσεως στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρου

Διαδώστε:
Το μήνυμα της Αναστάσεως στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος, σε επίκαιρα φωτογραφικά στιγμιότυπα, σε ποιμαντική επίσκεψη σε ενορία στο Κιλιμάτζαρο και στους πρόποδες του γνωστού όρους στη βορειονατολική Τανζανία. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον τοπικό ναό των Τριών Ιεραρχών και ευχήθηκε στους ενορίτες αναλόγως του κλίματος της αναστάσιμης περιόδου.

 

 

Το Κιλιμάντζαρο (Kilimanjaro ή Kilima-Ndjaro, προφέρεται Κιλιμαντζάρο) είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Αποτελεί μεμονωμένο ηφαιστειογενή ορεινό όγκο με δύο κορυφές από τις οποίες η κορυφή Κίμπο (5895 μ.) είναι η υψηλότερη της Αφρικής, που συνδέεται με αυχένα με τη δεύτερη τη Μαβένσι (5.355 μ.). Η Κίμπο είναι κρατήρας ηφαιστείου που βαίνει σε οριστική σβέση, η δε Μοβένσι είναι επίσης κρατήρας σβησμένου ηφαιστείου, άλλοτε ψηλότερη που έχασε μέρος του ύψους της από διάβρωση. Και οι δύο αυτές κορυφές καλύπτονται από παγετώνες, που είναι και οι μοναδικοί περί τον Ισημερινό. Ο παγετώνας της κορυφής Κίμπο κατεβαίνει μέχρι τα 4.900 μέτρα. Οι χαμηλότερες ζώνες του όρους από ύψος 3000 μέχρι 2000 μέτρα καλύπτονται από παρθένα δάση, ενώ οι ακόμη χαμηλότερες σχηματίζουν εξαιρετικές εκτάσεις καλλιέργειας (Κιλιμάντζαρο, Βικιπαίδεια).

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων