28/09/2022 28/09/2022 “Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν έβλεπε με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Αφρικανικό πολιτισμό και ουδέποτε προσπάθησε να τον αλλοιώσει η να τον αγνοήσει”. Αυτά δήλωσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄ με αφορμή την Ημέρα Αφρικανικής Κληρονομιάς “African Heritage Day” που οργανώθηκε από Πρεσβείες και προξενεία της Αφρικής στην...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 17:36

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία σέβεται τον Αφρικανικό πολιτισμό”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία σέβεται τον Αφρικανικό πολιτισμό”

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν έβλεπε με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Αφρικανικό πολιτισμό και ουδέποτε προσπάθησε να τον αλλοιώσει η να τον αγνοήσει”.

Αυτά δήλωσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄ με αφορμή την Ημέρα Αφρικανικής Κληρονομιάς African Heritage Day” που οργανώθηκε από Πρεσβείες και προξενεία της Αφρικής στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ . Ιωάννης.

Στο μήνυμα του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν έβλεπε με σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση τον Αφρικανικό πολιτισμό και ουδέποτε προσπάθησε να τον αλλοιώσει η να τον αγνοήσει. Αντιθέτως, προσοικειώθηκε αφομοιώτικα και αξιοποίησε πάμπολα στοιχεία των γηγενών πολιτισμών, χωρίς ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, καθώς και η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία μοιράζεται με τον πολιτισμό της Αφρικής κοινές συνιστώσες, αφού διαπνέονται από την ίδια αγάπη και μέριμνα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τιμά και εξαίρει την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Αφρικής, η οποία πάντοτε λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος που απαλύνει τις αντιθέσεις και προάγει τη συνεργασία, τη συμφιλίωση και τη συναδέλφωση των ανθρώπων……”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων