21/04/2022 21/04/2022 Το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος εντός του Ελληνικού Νοσοκομείου του Καΐρου, το πρωί τής Μεγάλης Τετάρτης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος προεξήρχε του Ιερού Μυστηρίου μετά του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ, ενώ τους Ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας και ο...
21 Απριλίου, 2022 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 12:12

Το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου

Διαδώστε:
Το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου

Το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος εντός του Ελληνικού Νοσοκομείου του Καΐρου, το πρωί τής Μεγάλης Τετάρτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος προεξήρχε του Ιερού Μυστηρίου μετά του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ, ενώ τους Ύμνους έψαλαν ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του επεσήμανε στους παριστάμενους πιστούς την σημασία και το νοηματικό βάθος του Αγίου και Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου που όπως είπε τελείται για να μπορέσει ο άνθρωπος εν όψη των παθών του Κυρίου που θα ζήσουμε, να καθαριστεί σωματικώς αλλά πρωτίστως πνευματικώς και ψυχικώς προκειμένου να προσελκύσει την χάρη και το έλεος του Θεού.

Στο Ιερό Μυστήριο παρέστησαν μεταξύ άλλων η κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου Διευθύντρια του Γηροκομείου του Ελληνικού Νοσοκομείου, η κα Ευαγγελία Θηραίου Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία Αιγυπτία».

Η κα Χαραλαμποπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς για την ευγενική της χειρονομία την κα Αντινίτσα Καζαμία μέλος του Συμβουλίου της «Μαρίας της Αιγυπτίας» η οποία προσέφερε στους τρόφιμους του Γηροκομείου κουβέρτες και εσώρουχα εκ μέρους του αδελφού της κ. Αντώνη Καζαμία.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα προς όλους τους παριστάμενους προσφορά του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία»

Δείτε τον λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικοδήμου

 

Πηγή: ekkairo

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων