29/04/2021 29/04/2021 Σε κλίμα δέουσας ευλάβειας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης 29 Απριλίου 2021, στον Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο πλαισίωσαν ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο ιερός κλήρος. Παραβρέθηκαν ο...
29 Απριλίου, 2021 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 21:07

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Αλεξάνδρεια

Σε κλίμα δέουσας ευλάβειας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, το εσπέρας της Μεγάλης Τετάρτης 29 Απριλίου 2021, στον Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο πλαισίωσαν ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο ιερός κλήρος.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ κ. Δημήτρης Κάβουρας, η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ και του Πτολεμαίου κα Λιλίκα Θλιβίτου, η Διευθύντρια του Τοσίτσαιου κα Κασσανδρή Τσίτσου και πολύς κόσμος.

 

 

Την ακολουθία μετέδωσε απ’ ευθείας μέσω Ίντερνετ με τον «Φάρο της Ομογένειας» ο κ. Απόστολος Γυφτογεωργίου.

 

 

 

Στον περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ετέλεσε ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τότκας.

Την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Βαφειάδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων