17/08/2023 17/08/2023 Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η θεομητορική πανήγυρις της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε και φέτος στο Ιεραποστολικό  Κέντρο, στο Κινταμάλι της Ιρίνγκα. Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της περιφέρειας Ιρίνγκα....
17 Αυγούστου, 2023 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 15:29

Το “Πάσχα του καλοκαιριού” στην Τανζανία

Διαδώστε:
Το “Πάσχα του καλοκαιριού” στην Τανζανία

Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η θεομητορική πανήγυρις της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε και φέτος στο Ιεραποστολικό  Κέντρο, στο Κινταμάλι της Ιρίνγκα.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της περιφέρειας Ιρίνγκα. Στο μέσον περίπου του Όρθρου έφτασαν στο Ναό όλοι οι Ορθόδοξοι μαθητές από το κοντινό Δημοτικό Σχολείο του Κινταμάλι και όλοι μαζί ψάλλαμε τους εόρτιους ύμνους στην Παναγία μας. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε Σύναξη κληρικών και λαϊκών στελεχών της Επισκοπής, στην οποία συζητήθηκαν οι νέες πτυχές του Ιεραποστολικού Έργου στην περιοχή της Ιρίνγκα, όπου ολοκληρώθηκε η ανέγερση του νέου Ναού της Αγίας Τριάδος στο χωριό Μλαμπαλάσι, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται η διάνοιξη δυο γεωτρήσεων σε μακρινά χωριά.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος ανακοίνωσε την ίδρυση δυο νέων ενοριών στις περιφέρειες της Μπέγια και της Σινγκίντα, στην οποία έχει ήδη ξεκινήσει η ανέγερση Ναού προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα και στο τέλος ο Θεοφιλέστατος μοίρασε σε όλους τις νέες εκδόσεις της Επισκοπής, μεταξύ των οποίων είναι και το Ψαλτήριο, το οποίο είναι προσφορά της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής.

Την ίδια ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιγκανγκιμάλε και προσφέρθηκε γεύμα σε όλους τους πιστούς και τους κατοίκους του χωριού, δωρεά των ομογενών αδελφών μας από τη Γερμανία, από την Ιεραποστολική Ομάδας της Σάρρας Αμανατίδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων