06/01/2020 06/01/2020 Αποστολή στην Αλεξάνδρεια: Μαρία Γιαχνάκη Φωτογραφίες-βίντεο: Μανώλης Δημελάς «Το ωραιότερο δώρο που έκανες Κύριε είναι αυτός ο πλανήτης που εμείς δεν σεβόμαστε. Διακηρύξτε παντού ότι η Ελλάδα μας ζει, το Πατριαρχείο μας ευλογεί, ο κόσμος αναμένει την ειρήνη» είπε, μεταξύ άλλων, και εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια...
06 Ιανουαρίου, 2020 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2020 - 22:54

“Το Πατριαρχείο μας ευλογεί, ο κόσμος αναμένει την ειρήνη”

Διαδώστε:
“Το Πατριαρχείο μας ευλογεί, ο κόσμος αναμένει την ειρήνη”

Αποστολή στην Αλεξάνδρεια: Μαρία Γιαχνάκη
Φωτογραφίες-βίντεο: Μανώλης Δημελάς

«Το ωραιότερο δώρο που έκανες Κύριε είναι αυτός ο πλανήτης που εμείς δεν σεβόμαστε. Διακηρύξτε παντού ότι η Ελλάδα μας ζει, το Πατριαρχείο μας ευλογεί, ο κόσμος αναμένει την ειρήνη» είπε, μεταξύ άλλων, και εμφανώς συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη διάρκεια της σημερινής Πατριαρχικής Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μίλησε για την ανάγκη επικράτησης της ειρήνης σε όλη τη Βόρεια Αφρική, από εκεί δηλαδή που «ξεκινά κύμα μεταναστών για να αντικρίσουν ένα καλύτερο κόσμο στην Ευρώπη», όπως είπε χαρακτηριστικά, λίγο πριν την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας στο Ναυτικό Όμιλο σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια  την ώρα που η Λιβύη  βράζει, τα κράτη συνεδριάζουν για τις επόμενες κινήσεις τους και η παγκόσμια Ειρήνη κινδυνεύει. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μεσόγειο Θάλασσα από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας έχει μια ιδιαίτερη σημασία.

Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων