21/07/2023 21/07/2023 Το Σάββατο, 29 Ιουλίου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου) στο Μήλεσι Αττικής, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα λάβει χώρα το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου, Ιεράρχου του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. “Του αοιδίμου Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, διακεκριμένου εκκλησιαστικού ανδρός, διακονήσαντος...
21 Ιουλίου, 2023 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 9:18

Το Σάββατο 29 Ιουλίου το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου

Διαδώστε:
Το Σάββατο 29 Ιουλίου το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου

Το Σάββατο, 29 Ιουλίου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου) στο Μήλεσι Αττικής, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα λάβει χώρα το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου, Ιεράρχου του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

“Του αοιδίμου Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, διακεκριμένου εκκλησιαστικού ανδρός, διακονήσαντος θυσιαστικώς επί εικοσαπενταετίαν την κατά Νιγηρίαν τοπική Εκκλησία, έστω η μνήμη άληστος”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο μακαριστός Ιεράρχης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας εκοιμήθη στις 30 Ιουνίου 2023. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου) στο Μήλεσι Αττικής.

Διαβάστε επίσης: 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

Φτωχότερη η Ιεραποστολή, πλουσιότερος ο Ουρανός – Στο Μήλεσι το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο

Το τελευταίο αντίο στον Μητροπολίτη Νιγηρίας κυρό Αλέξανδρο (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων