30/07/2023 30/07/2023 Το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023, στο Καθολικό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου – Μήλεσι Αττικής, τελέσθηκε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Νιγηρίας μακαριστού Αλεξάνδρου. Ειδικότερα, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συλλειτουργούντων του  Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου και του  Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Γουινέας και Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας...
30 Ιουλίου, 2023 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2023 - 15:13

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Νιγηρίας Αλεξάνδρου

Διαδώστε:
Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Νιγηρίας Αλεξάνδρου

Το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023, στο Καθολικό της Μονής του Αγίου Πορφυρίου – Μήλεσι Αττικής, τελέσθηκε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του πολύκλαυστου Μητροπολίτου Νιγηρίας μακαριστού Αλεξάνδρου.

Ειδικότερα, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συλλειτουργούντων του  Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου και του  Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Συμπροσευχήθηκε ο Μητροπολίτης Γουινέας και Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ελλαδα κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος. 

Στο Μνημόσυνο που ακολούθησε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος (ο οποίος υπήρξε Γέροντας του Μακαριστού, έχοντάς τον χειροτονήσει Διάκονο και Πρεσβύτερο), ενώ έλαβαν μέρος ευάριθμοι Αρχιερείς τόσον από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος. Ο  Δωδώνης, σε σύντομο λόγο του συγκινημένος ανέσυρε περιστατικά από το βίο του  Κεκοιμημένου Αλέξανδρου.

Τέλος, επί παρουσία όλων, Αρχιερέων – Ιερέων – Λαού, εψάλη Τρισάγιο προ της Κρύπτης του ενταφιασμού Αλεξάνδρου.

 

Φωτογραφίες: νυχθημερόν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων