09/02/2021 09/02/2021 Ενισχύεται πλέον δυναμικά το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που εδρεύει στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου και αποτελεί το φυτώριο νέων ιερέων ή στελεχών, έτοιμων να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου και στην ακροτελεύτια γωνιά της αφρικανικής ηπείρου. Ο Γιώργος Τσιτσιπίνης, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος...
09 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 15:49

Το υπ. Παιδείας ευχαρίστησε ο Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Το υπ. Παιδείας ευχαρίστησε ο Πατρ. Αλεξανδρείας

Ενισχύεται πλέον δυναμικά το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που εδρεύει στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου και αποτελεί το φυτώριο νέων ιερέων ή στελεχών, έτοιμων να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου και στην ακροτελεύτια γωνιά της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Γιώργος Τσιτσιπίνης, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος εκπαιδευτικός, φιλόλογος, «άνθρωπος του πνεύματος», όπως τον χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, τέθηκε από αυτήν την εβδομάδα στο δυναμικό της σχολής και αναλαμβάνει πλέον ως ο νέος Διευθυντής με σκοπό να αναβαθμίσει έτι περαιτέρω τη λειτουργία της, μετά την επιθυμία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Το νέο επιστημονικό στέλεχος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, παρουσίασε στο ναό του Αγίου Σάββα ο ίδιος ο Πατριάρχης Θεόδωρος, καλωσορίζοντας θερμά τον κ. Τσιτσιπίνη και ευχόμενος να επιτελέσει σπουδαίο και σημαντικό έργο, που να δημιουργήσει και άλλους πρεσβευτές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αφρική, σε όλους τις χώρες όπου ποιμαίνει το ιεραποστολικό δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

«Οι αφρικανοί νέοι που σπουδάζουν στη σχολή, διδάσκουν την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού στις χώρες τους», επεσήμανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

«Η Αλεξανδρινή Εκκλησία δεν έχει μόνον παρελθόν, αλλά και παρόν και μέλλον», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Υπουργό κα Νίκη Κεραμέως που ανταποκρίθηκε στην παράκληση του Πατριαρχείου για την κάλυψη αυτής της αναγκαίας όσο και σημαντικής θέσης για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιτσιπίνης ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή και υποσχέθηκε να κάνει κάθε τι δυνατόν για να συμβάλλει και εκείνος ως εκπαιδευτικός, αποσπασμένος από την Ελλάδα, στη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας, που αποτελεί και τη γλώσσα με την οποία διαδόθηκε το Ευαγγέλιο του Χριστού σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: ekalexandria.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων