22/08/2019 22/08/2019 Επίκαιρο κείμενο στη σελίδα «Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης» του κοινωνικού δικτύου Facebook, δημοσιεύεται εκ μέρους του Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης, κ. Προδρόμου, το οποίο έχει αναλυτικά ως εξής: «Το ζήτημα του θανάτου στην Αφρική πόρρω από την εμπειρία του υπολοίπου πλανήτη. Ίσως, η συχνότητα του, η πανταχού σχεδόν παρουσία τον κάνει...
22 Αυγούστου, 2019 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2019 - 15:52

Επισκόπου κ. Προδρόμου: «Το ζήτημα του θανάτου στην Αφρική»

Διαδώστε:
Επισκόπου κ. Προδρόμου: «Το ζήτημα του θανάτου στην Αφρική»

Επίκαιρο κείμενο στη σελίδα «Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης» του κοινωνικού δικτύου Facebook, δημοσιεύεται εκ μέρους του Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης, κ. Προδρόμου, το οποίο έχει αναλυτικά ως εξής:

«Το ζήτημα του θανάτου στην Αφρική πόρρω από την εμπειρία του υπολοίπου πλανήτη.

Ίσως, η συχνότητα του, η πανταχού σχεδόν παρουσία τον κάνει εξαιρετικά οικείο.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που τα ταφικά έθιμα ανά περιοχή επιτάσσουν την ταφή του εκλιπόντος εντός του οικογενειακού οίκου.

Το γεγονός αυτό πάντοτε, μου προκαλούσε αμηχανία και πάντοτε επιθυμούσα να το ερμηνεύω ορθοδόξως.

Το σώμα είναι ότι πιο κοντινό και ότι πιο απτό έχουμε από τη ζωή. Η ζωή ταυτίζεται με τη λειτουργία του.

Η ψυχή είναι μία πραγματικότητα και συνάμα κάτι του οποίου, αν και όλοι έχουμε εμπειρία δεν αποτελεί αντικείμενο των αισθήσεων μας. Ίσως, γι’ αυτό, ακόμα και το λείψανο, το απομεινάρι του νεκρού αποτελεί το τελευταίο ίχνος ζωής του προσώπου που δεν κοινωνούμε πλέον.

Κάπως έτσι, ο θάνατος μετατρέπεται σε ζωή και η απουσία σε παρουσία δι αυτού.

Και, κάπως έτσι, οι παραστάσεις του Μοναχικού Σχήματος, οι οποίες φέρουν το μήνυμα του ζωηφορου θανάτου δια του Τιμίου Σταυρού, δύνανται να έλκουν τα παιδιά, τα παιδιά αυτά που μέσα στο συλλογικό τους ασυνείδητο ο θάνατος είναι παρουσία και όχι διακοπή κοινωνίας, και, εν προκειμένω ο θάνατος σημαίνει παρουσία Χριστού».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων