11/08/2021 11/08/2021 Τα παρακάτω συγκλονιστικά λόγια που αφυπνίζουν συνειδήσεις αναφέρει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Πρόδρομος: “Κάποτε, ο Βίκτωρ Ουγκώ ξετυλίξε ένα μυθιστόρημα θρύλο της λογοτεχνίας γύρω από μια αθώα, δικαιολογημένη, τρόπον τινά ένθεη κλοπή ενός ψωμιού από τον εμβληματικό χαρακτήρα του Γιάννη Αγιάννη. Μόνο και μόνο αυτό. Από ένα...
11 Αυγούστου, 2021 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 17:34

Για λίγο νερό: «Να, δύο κλέφτες και οικήτορες του Παραδείσου»

Διαδώστε:
Για λίγο νερό: «Να, δύο κλέφτες και οικήτορες του Παραδείσου»

Τα παρακάτω συγκλονιστικά λόγια που αφυπνίζουν συνειδήσεις αναφέρει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Πρόδρομος:

“Κάποτε, ο Βίκτωρ Ουγκώ ξετυλίξε ένα μυθιστόρημα θρύλο της λογοτεχνίας γύρω από μια αθώα, δικαιολογημένη, τρόπον τινά ένθεη κλοπή ενός ψωμιού από τον εμβληματικό χαρακτήρα του Γιάννη Αγιάννη. Μόνο και μόνο αυτό. Από ένα ένστικτο επιβίωσης που τον έκανε αμέτοχο της αμαρτίας. Ποιος είπε, όμως, ότι άγιοι Άθλιοι υπάρχουν μονάχα στις σελίδες; Να, δύο κλέφτες και οικήτορες του παραδείσου. Δύο παιδιά που ξέχασαν το παιχνίδι και έτρεξαν ανάμεσα στις σκουριασμένες ενώσεις της υδροφόρας της Επισκοπής, εκεί που σταγόνες γλύφουν τα μέταλλα και χάνονται στη διψασμένη γη. Έβαλαν τον κουβά τους. Κούνησαν με τα μικρά τους χέρια τις σωλήνες για να βγάλουν ότι παραπάνω μπορούν να δώσουν και χάθηκαν γρήγορα με το μισογεμάτο κουβά μέσα στο χωριό. Δεν έμαθα ποτέ ποια ήταν, πώς τα έλεγαν. Το μόνο που ξέρω γι’ αυτά είναι ότι και σήμερα διψούν”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων