13/12/2022 13/12/2022 Το Σπήλι Ρεθύμνου επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος μαζί με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.  Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αφού προσκύνησε...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 8:29

Τον τόπο όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Τον τόπο όπου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Το Σπήλι Ρεθύμνου επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος μαζί με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο. 

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρου και Χαραλάμπους Σπηλίου, επέβλεψε, στην πλησιόχωρη αίθουσα, την προετοιμασία του Μουσείου, που είναι αφιερωμένο στην πορεία του Πατριάρχου Θεοδώρου, ο οποίος, ως γνωστόν, ξεκίνησε από την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, στην οποία επί σειρά ετών υπηρέτησε πλησίον του Γέροντός του, του από Λάμπης και Σφακίων μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος είχε την ευκαιρία να λάβει την ευχή και την ευλογία του Πατριάρχη μετά την προ ολίγων μηνών ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης προσέφερε στον Μακαριώτατο την πρώτη του Καινή Διαθήκη, την οποία είχε από λαϊκός και στην οποία αποτυπωνόταν χειρόγραφα κάθε ένα βήμα στην εκκλησιαστική πορεία και διακονία του Μακαριωτάτου. Ο Μακαριώτατος με συγκίνηση δέχθηκε το δώρο αυτό, το οποίο αμέσως κατέθεσε για να εκτεθεί στο εν λόγω Μουσείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων