06/12/2020 06/12/2020 Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου, έλαβε χώρα η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Αλέξανδρου στην ελληνική κοινότητα της Λουσάκα. Στο Θείο κήρυγμα της εορτής του Αγίου Νικολάου, στο πνεύμα της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο άγιος Νικόλαος είναι ο τύπος και ο κανόνας της ιερατικής ταπεινοφροσύνης και...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 21:55

Του Αγίου Νικολάου στη Ζάμπια (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Του Αγίου Νικολάου στη Ζάμπια (ΦΩΤΟ)

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου, έλαβε χώρα η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Αλέξανδρου στην ελληνική κοινότητα της Λουσάκα. Στο Θείο κήρυγμα της εορτής του Αγίου Νικολάου, στο πνεύμα της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ο άγιος Νικόλαος είναι ο τύπος και ο κανόνας της ιερατικής ταπεινοφροσύνης και πραότητας. Κανόνας και πρότυπο είναι ο άγιος Ιεράρχης, καθώς το ψάλλει η Εκκλησία στο γνωστό σε όλους τροπάριο. Ο άγιος Νικόλαος, όπως τον βλέπει στη συνείδησή της και τον εγκωμιάζει η Εκκλησία, είναι ο μέγας και θερμός προστάτης και βοηθός εκείνων που κινδυνεύουν και στη γη και στη θάλασσα· Αλλά ακόμα πιο πολύ, στο ιερό πρόσωπο του αγίου Νικολάου, η Εκκλησία εγκωμιάζει τον ιερέα και το λειτουργό των θείων μυστηρίων, τον καλό ποιμένα και τον Ιεράρχη».

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων