13/09/2021 13/09/2021 Τρισάγιο τελέσθηκε για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καμπάλας κυρό Ιωνά, στο τέλος της χθεσινής Θείας Λειτουργίας (Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού), προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου κ. Σιλβέστρου. Κατά την Θεία Λειτουργία και το Τρισάγιο παρευρέθηκαν μέλη του Κοινοβουλίου της Λουμπάγκα, καθώς και αντιπροσωπεία του μεικτού Χριστιανικού Συμβουλίου της Ουγκάντα, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 14:27

Τρισάγιο στον μακαριστό Καμπάλας από τον Επίσκοπο Γκούλου

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον μακαριστό Καμπάλας από τον Επίσκοπο Γκούλου

Τρισάγιο τελέσθηκε για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καμπάλας κυρό Ιωνά, στο τέλος της χθεσινής Θείας Λειτουργίας (Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού), προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου κ. Σιλβέστρου.

Κατά την Θεία Λειτουργία και το Τρισάγιο παρευρέθηκαν μέλη του Κοινοβουλίου της Λουμπάγκα, καθώς και αντιπροσωπεία του μεικτού Χριστιανικού Συμβουλίου της Ουγκάντα, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη. 

 

 

Ο Μακαριστός Γέρων Μητροπολίτης Καμπάλας, εκοιμήθη τη περασμένη Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021, από ανακοπή καρδιάς, σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών, μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην επαρχία όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης υπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη. Το σκήνωμα του μακαριστού κυρού Ιωνά θα ταφεί δίπλα στον τάφο του προκατόχου του, Μητροπολίτου κυρού Θεόδωρου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η διαδικασία της ταφής του μακριστού Καμπάλας, θα γίνει με δημόσια δαπάνη, ύστερα από ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής. Κατά αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση της Ουγκάντας τον τιμά ξεχωριστά ως εθνικό ήρωα, από την στιγμή που αποτέλεσε και εθνικό σύμβολο για την χώρα τους, πέρα από ένας εκκλησιαστικός ηγέτης.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική. Επί 29 συναπτά έτη ως Αρχιερεύς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, διηκόνησε την Ιεραποστολή της Αφρικής συνεχίζοντας το έργο των πρώτων Ιεραποστόλων στην Ουγκάντα, ιδρύοντας μεταξύ άλλων Ναούς, σχολεία, νοσοκομεία και Ιερές Μονές.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Καμπάλας, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ουγκάντας κυρός Ιωνάς, εγεννήθη το έτος 1945 εις DDEGEYA. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπούδες στο BULEMEZI και KYADDONDO της Ουγκάντας (1952-1964). Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κρήτης (1964-1968). Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1978). Διάκονος εχειροτονήθη το 1981 και Πρεσβύτερος το 1982. Την 27η Ιουλίου 1992 εχειροτονήθη Επίσκοπος Μπουκόμπα. Την 12η Μαϊου 1997 εξελέγη Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων