08/06/2020 08/06/2020 Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κύριος Σίλβεστρος, όπως γράφει στην επίσημη σελίδα της Επισκοπής στο Facebook. Το ατύχημα έγινε καθώς ο Επίσκοπος ήταν καθ’ οδόν για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη Γκούλου, μετά τον εορτασμό της Πεντηκοστής. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή και...
08 Ιουνίου, 2020 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 11:24

Τροχαίο ατύχημα για τον Επίσκοπο Γκούλου

Διαδώστε:
Τροχαίο ατύχημα για τον Επίσκοπο Γκούλου

Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κύριος Σίλβεστρος, όπως γράφει στην επίσημη σελίδα της Επισκοπής στο Facebook.
Το ατύχημα έγινε καθώς ο Επίσκοπος ήταν καθ’ οδόν για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη Γκούλου, μετά τον εορτασμό της Πεντηκοστής.
Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή και παρακολουθείται από τους ιατρούς.

Ο κατά κόσμον Μάξιμος Κισίτου γεννήθηκε στην Καμπάλα της Ουγκάντας στις 20 Σεπτεμβρίου 1982. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Παναγίας Σκιαδενής Ρόδου. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο και Πρεσβύτερος στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 από τον ίδιο Μητροπολίτη. Το 2015 εντάχθηκε στον κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. Στις 16 Δεκεμβρίου 2016 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καμπάλας Ιωνά, Ρόδου Κύριλλο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Άκκρας Νάρκισσο, Μέμφιδος Νικόδημο, Νουβίας Σάββα και τον Επίσκοπο Ολύμπου Κύριλλο (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων